Следвайте ни

Здравният министър с важен призив за PCR тестовете

viber icon

Препоръчвам на гражданите да не правят тестове, ако нямат симптоми.

Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, след като се запозна с организацията на работа в болница „Св. Анна“ в условията на COVID-19.

По думите му излишното ходене до болниците ще допринесе за увеличаване разпространението на заразата.

„Доволен съм от цифрата на излекуваните днес”, каза проф. Ангелов. И увери, че в страната има „Ремдесивир”.

Проф. Костадинов заяви, че скоро ще бъде въведен зелен коридор за възрастните хора.   „Решението не е политическо, то е експертно. Политиците се съобразяваме с решението на експертите”, заяви проф. Ангелов още вчера.

"Зелен коридор" за пазаруване на хората над 65 години и хронично болните ще бъде за часовия диапазон от 8 до 10 сутринта.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Възмутен

Възмутен

06.11.2020 | 16:04

Нищо експертно няма в тези измислени „зелени коридори”, а само политическо – популистко, глупаво и доказано НЕефективно. Вече ги вървяхме тези коридори и други съпътстващи щуротии. Да се блокират ключови часове от денонощието за хора, които нямат трудови ангажименти и цял ден, по всяко едно време могат и си ходят където си поискат! И да се ограничават останалите е просто абсурдно! Абсурдно по различни причини, включително и поради това, че за съжаление, има и много млади хора, които са с хронични заболявания – и какво - ще носят медицински документи, за да се легитимират в аптеки и магазини ли!?! Това, освен грубо нарушаване на човешки права, е и абсолютно нарушаване на неприкосновеност на лична медицинска информация!!!

Отговори
4 1
Загрижени грижи

Загрижени грижи

06.11.2020 | 15:59

Легла, легла но без медицински състав капацитета им е блокиран. И грижа за над 60 не е милосърдна, те двойно по дълго пролежават на интензивните легла. Германия има 35,3 интензивни легла на 100 000 жители, Италия 8, Великобритания 10, Белгия 17 и резултатите във войната вируса корелират. Високовероятно от март да има трета вълна, още по сурова и тогава всички сме за Германия, ако ни щат

Отговори
0 0
Ама си мълчи

Ама си мълчи

06.11.2020 | 15:10

Като партизани мълчат по един въпрос. Прехваленият ремдесивир има кофти страничен ефект - чудовищно нефротоксичен е. Вече има пациенти, развили бъбречна недостатъчност след лечение с него. Френски лекари съобщават, че след отказ да го използват по тази причина, им е оказан натиск от страна на правителството. Касае се за финансови интереси на фирмата-производител. По същата причина се завира под килима евтиният, ефикасен и нетоксичен хлорохин. Разбира се, нашето правителство едва ли е купено като френското; нашите само като им свирнат, свалят гащите и се надyпват.

Отговори
5 0
Проф. Ангелов!

Проф. Ангелов!

06.11.2020 | 15:07

КОи смятате за излекувани? Тези които са си седели в къщи 14 дена като излекувани ли ги смятате? вирсоносители ли са те?Могат ли да дават плазма за лечение?

Отговори
6 0
КУКУ

КУКУ

06.11.2020 | 15:36

Тия, които са седяли вкъщи 14 дни (някои от тях с по 6-7 дни НОНСТОП с температура) са ИЗЛЕКУВАНИ и се водят ВИРУСОНОСИТЕЛИ. Да, могат да дават, защото ще имат изградени антитела. По принцип тези, които са го изкарали по-тежко имат повече антителаот другите.

Отговори
0 0
Вие

Вие

06.11.2020 | 15:42

Прфесор Ангелов ли сте.Или сте упълномощен от него? ако не тогава правилно сте си написали името>

Отговори
0 0
КУКУ

КУКУ

06.11.2020 | 16:15

Професор Ангелов тук ли ще ти отговори? Верно ли го търсиш във форума на Марица?

Отговори
0 0
И  за  това

И за това

06.11.2020 | 16:28

Се изживявате като такъв.Ами затова повярвах за куку

Отговори
2 0
Язък

Язък

06.11.2020 | 14:49

Тъкмо смятах да открия лаборатория за Ковид,тоя ми секна печалбата. Оставка.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?