Следвайте ни

Здравният министър призна ще затваря ли училища от октомври

viber icon

Мерките в България няма да се втвървяват, защото в момента ситуацията с коронавируса не изисква това, заяви здравният министър Костадин Ангелов. Хората трябва да са спокойни, защото България е на 26-о място по развитие на инфекцията от общо 29 страни в ЕИО, при положение, че преди бяхме на второ, допълни той в тв ефира.

Ангелов обясни, че брифингите на НОЩ, които се връщат от тази седмица по нареждане на кабинета, ще се провеждат всеки четвъртък, от 10 или 10,30 часа.
Брифингите на щаба се връщат, за да получават българите точна и вярна информация, а не спекулации, увери министърът. Пресконференциите ще бъдат водени от него и проф. Венцислав Мутафчийски, според ангажиментите им.  

Не знам откъде дойдоха тия слухове за затваряне на градове, за КПП-та. Такива мерки изобщо не са обсъждани. Нека хората бъдат спокойни, увери професорът. 

По повод апаратите с лекарства, които се обсъждат в проект, министърът обясни, че здравното ведомство е представило своите забележки. Идеята била такива машини с лекарства, които се отпускат без лекарска рецепта, да се поставят в населените места у нас, където липсват аптеки. 

Подобни машини с лекарства съществуват в САЩ и Канада, уточни министърът.

  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?