Следвайте ни

Здравният министър: Предозиране с парацетамол или аспирин може да ви убие

viber icon

"При прекаляването с парацетамол има голяма опасност за хората, включително и смърт. Един аспирин също може да доведе до смърт". Това заяви в Шумен министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Много е опасно това. Хора, спрете да използвате антибиотици или други препарати като лечение. Те няма да ви помогнат. Резултатите за българското общество след години ще бъдат сериозни и ще има тежки последици", посочи той.  Проф. Ангелов отбеляза, че в последно време наблюдава дисциплиниране на голяма част от хората, които вярват в  опасността от заразата. Има надделяване на разума, но не е достатъчно. Има и мнения, които на мен не ми допадат, за наличието на конспиративни теории, но хората вярват кой в каквото реши", каза още той. 

По думите му, ситуацията в Шумен е изключително сериозна, леглата са изчерпани.  "Ще бъдат разкрити нови отделения в Държавната психиатрична болница. От многопрофилната болница ще бъдат изпратени лекари", уточни той. 

Ситуацията е изключително сериозна. Притеснява ни това, че голяма част от хората продължават да не вярват, че има такава инфекция и продължават да ходят на масови събирания, въпреки че на територията на област Шумен те са забранени със заповед.   По думите му, след частни събирания, заразените стават все повече.  Другото притеснително е, че хората се лекуват с антибиотици, без да имат нужда. Когато стигнат до болница, няма с какво да бъдат лекувани, заяви още той. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Кога

Кога

15.11.2020 | 19:32

Ще започне ли контрол? Никой не проверява за маски, никъде. Вместо апели е нужен контрол и глоби.

Отговори
5 2
Тони

Тони

15.11.2020 | 18:12

В Испания е разрешено само по една опаковка парацетамол и хранителни добавки без рецепта, като парацетамол без рецепта е в пъти по скъп от този с рецепта. Така е разрешен въпроса в Нормалните държави. А хората в България ги побъркаха, няма свободни легла, джипитата лекуват вируса с антибиотик по телефон, няма линейки, анархия.

Отговори
8 0
Гого

Гого

15.11.2020 | 17:43

Ами направете проверки,антибиотик се продава с рецепта,защо в аптеките дори да се колебаеш ти го бутат в ръцете.По телефона не ти издават рецепта,сега аптеките са провокаторите!

Отговори
9 0
Еий изродче очилато

Еий изродче очилато

15.11.2020 | 17:03

Очиларко мръсна Свиньо еврейска С този твой вопъл стон рев еврейски ко искаш Сега ората да идат и да изкупят залежалия парацетамол и аспиринчето от фармацевтичната ви мафия за да мое да тръгне с хубава цена ваксинката ви Мамица имаш ли да я благославям барабар с теб

Отговори
4 9
д-р ОхБоли

д-р ОхБоли

15.11.2020 | 16:43

"Хора, спрете да използвате антибиотици или други препарати като лечение." - А защо личните лекари ги изписват дори по телефона? Без PCR -тест, без рентгенови снимки? Кой им е казал за вирусни зарази да изписват антибиотици?

Отговори
17 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?