Следвайте ни

Здравният министър пред "Марица": Не се страхувам от мерки, но нямаме 6 млн. полицаи ВИДЕО

viber icon

"Около 6,5 млн. до 7 млн. живеят в страната. Нямаме толкова полицаи. Всеки един сигнал, който имате, го изпращайте. Поемам личен ангажимент пред Вас който е виновен, да бъде наказан". Това заяви по време на брифинга на Националния оперативен щаб днес здравният министър проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос на "Марица" как се очаква да се спазват мерките, след като няма елементарен контрол. Проверка на "Марица" установи, че в момента на Централна автогара в столицата 85 %  от хората са или без маски , или ги носят като лигавници. Също така няма нито един полицай, който да контролира.

Според проф. Ангелов кой трябва да осъществява контрола ясно е казано в заповедта на министъра. "Но контролът граничи и с личната отговорност. Ако в този ресторант, в който аз видях на морето на 8 март, където имаше по панорамния клип, който ми беше предоставен,  90 човека , трябваше ли да има 90 полицаи? И полицаите какво трябваше да правят? Да свалят играещите от масата ли, попита реторично здравният министър. 

"Марица" попита министъра и дали при сегашния бум на заразените, точно както през октомври -ноември, дали да очакваме след три седмицио пълен локдаун, както това се случи на на 27 ноември. Проф. Ангелов отговори, че не може да отговори с такава конкретика. 

"Аз не мога да ви отговоря за седмици, защото ако ви отговоря дали ни делят две,  три или пет седмици ще бъде лъжа. Аз не знам някой да може да предскаже какво ще се случи", заяви здравният министър. И обясни, че се реагира в движение, няма правилно и неправилно решение.

"Решенията са такива, каквито са в състояние на война. Наблюдаваш как постъпва врага и съответно противодействието ти е от твоя страна. Не смятате, че на тази маса стоят безотговорни хора! Много пъти съм ви казвал, че не се страхувам от мерки, нито се страхувам от тяхното налагане и не веднъж сте го виждали. Така ще постъпим и сега. Ако се наложи, ще го направим. кога ще се случи не знам. Ако трябва да бъде направено, ще го направим ли? Да. Нямаме колебания в тази посока", категоричен бе проф. Ангелов.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Порнография в бяло

Порнография в бяло

11.03.2021 | 14:27

Този фашист разсипа Александровска болница,сега е министър и бъдещ дупедат/депутат.....горката България.

Отговори
3 0
система

система

11.03.2021 | 13:43

България е страната в ЕС с най-много полиция на глава от населението. А по отношение на електронната система за ваксиниране - ПЪЛНА НУЛА! Записваш се, един ден преди дата получаваш потвърждение и .... о, изненада - В посочения от теб кабинет не само че нямат от предпочитаната ваксина - нямат никакви ваксини! И нямат никаква информация колко хора са регистрирани през електронния портал за техния кабинет! За какво служи това електронно записване, г-н министър? Нали уж да не разкарвате хората излишно по опашки?!

Отговори
0 2
Напротив

Напротив

11.03.2021 | 13:56

Имам вече доста познати, които се ваксинираха чрез заявка. На всички е ясно, че каквато ваксина има, такава слагат. Стига рев, който иска ваксина, намира начин, реват антиваксърите, за да всяват смут.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?