Следвайте ни

Здравко Димитров: Не ме е страх заради заразения с COVID-19 ученик

viber icon

Учениците, учителите  и родителите строго да спазват противоепидемичните мерки, препоръча за пореден път кметът Здравко Димитров. От Община Пловдив и районната администрация на "Централен"  са направени препоръки на ръководството на  СУ "Паисий Хилендарски"  във връзка със  заразения с "COVID-19" ученик. 

"Виждаме, че в държавите на Европейския съюз отново се затяга режимът заради увеличения брой на болните от коронавирус. Очевидно засега не можем да се отървем от него, затова не бива да се пренебрегват изискванията на Министерството на здравеопазването и Националния кризисен щаб", напомни градоначалникът. 

Запитан  не се ли опасява, че може да е заразен, тъй като на 15 септември  беше на откриването на учебната година в СУ "Паисий Хилендарски", кметът коментира: "Ако се опасявам, трябва да се скрия в кабинета или вкъщи, да отменя всички срещи и  с други думи да спра да работя. Дори не ми се мисли за това. Животът продължава, но трябва да сме  много предпазливи и бдителни". 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Нанева

Нанева

18.09.2020 | 19:50

Защо учебните заведения не осигуряват маски и дезинфектанти за учителите и служителите си? Съгласно закона за Здравословни и безопасни условия на труд, работодателят е длъжен да осигурява безопасна среда на труд! Дори богатият Медицински Университет не е осигурил нищо до сега!

Отговори
0 0
безумия

безумия

18.09.2020 | 16:03

А бабите и дядовците какво трябва да правят? Къде да се скрият, докато отмине пандемията? Могат ли да живеят в същото жилище и да са спокойни?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?