Следвайте ни

Заведенията в Пловдив – изрядни след голямото отваряне

viber icon

Проверките на ресторантите и заведенията в Пловдив и региона продължават с пълна сила. До този момент няма констатирани нарушения, които да доведат до санкция, каза пред „Марица“ директорът на Регионалната здравна инспекция в града под тепетата д-р Ваня Танчева-Манчева. 

Предвид поредното покачване на случаите на коронавирус, клиентите все още не смеят да се юрнат масово по заведенията и да се чувстват спокойни, но проверки се извършват, подчерта тя. 

Танчева допълни, че фитнесите също са обект на контрол от мобилните екипи на здравната инспекция. 

Припомням, че проверките по заведенията и ресторантите започнаха на 1 март, след като министърът на здравеопазването разреши заведенията и ресторантите да отворят врати и отново да посерещат клиенти. 

В екипите, които следят дали се спазват стриктно противоепидемичните мерки и разписаните заповеди за брой клиенти и работно време, влизат и служители на реда. 

Към този момент ресторантите и заведенията могат да работят при до  50% запълнен капацитет, с до 6 души на маса. В организирани семейни събирания могат да участват най-много до 15. Изрично е посочено, че работното време на заведенията трябва да приключи най-късно до 23 часа.  
Повечето партита с гост-звезди са планирани за почивните дни, сочи справка на "Марица".Тогава се предполага и че проверките ще са още по-масирани. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?