Следвайте ни

Заведенията скочиха: Не ни пипайте, този път няма да пеем и танцуваме

viber icon

Думите на здравните власти явно стреснаха собствениците на заведения у нас. Двете най-големи браншови организации пуснаха писмо, в което не искат и да чуят за нови мерки. Хората в бранша директно плашат с протест, който този път няма да е пеене и танцуване. Ето текстът:

"Отварянето на дневните заведения на 1 март беше най-логичното нещо, което можеше и се очакваше да се случи. Дали е било закъсняло действие? Според нас - ДА! Но то вече е факт и заведенията набират скорост.

Клиентите ни също започват да се чувстват все по-сигурни, посещавайки нашите обекти, защото виждат, че всички противоепидемични мерки се спазват и обстановката не е по-различна или рискова в сравнение с пазаруването в магазин или посещаването, на който и да е друг търговски обект. Данните за развитието на пандемията през последните дни са и поредното доказателство, че не заведенията са виновни за увеличаващите се случаи на Covid-19, защото затворени или работещи само от седмица, ние няма как да носим тази вина и отговорност. 

Противопоставяме се остро на всякакви идеи, прокрадващи се сред членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на здравеопазването и всякакви знайни и незнайни математици и вирусолози. Ново затваряне, отлагане на откриването на нощните клубове на 01.04.2021 г., въвеждането на забрани на локален принцип, намаляване на работното време или каквито и да е други безумни идеи и рестрикции. 

Абсолютно неприемливо е каквото и да е затягане на мерки, свързано със заведенията!

Събитията от последните дни ни връщат към месец октомври 2020 г. Когато на среща с министъра на здравеопазването получихме уверение, че няма да бъдем затворени, часове по-късно се започна с регионалните мерки, а скоро след това и с пълното ни затваряне!!! 

Сега проф. Костадин Ангелов първо обяви как мерките със затварянето не работят, а Европа говори за „българския модел“. Вече обаче се говори за регионални мерки, в които сме споменавани директно, от което нашият опит сочи, че се мисли и за по-драстични рестрикции.

И то само седмица, след като бяхме отворени! И то месеци, след като колегите ни в хотелите работеха и се видя, че това не води до повишаване на заразяването. 

Ние вече дадохме нашата лепта с цената на над 5 месеца затворени дневни и над 9 месеца затворени нощни заведения от началото на истерията. Нямаме нужда от забрани, а от правила! Измислете ги! Защото забраните в световен и европейски мащаб не работят! Говорим го от 1 година! Здравният министър също го призна!

Ние няма да приемем нищо друго освен вече разписаните мерки и дати. И използваме случая отново да настояваме за незабавно изплащане на обещаните 20% от оборота за месеците, в които сме затворени. Защото множеството наши колеги все още не са получили тази жизненоважна за оцеляването им подкрепа. Настояваме за навременна подкрепа за нашите служители, много от които вече търсят препитание в други сектори. 

И призоваваме - ако някой иска да затрие българските заведения, нека излезе и да го заяви директно! И да си носи последствията от това…

Нека да е ясно - ние искаме само да работим! На жълтите павета вече пяхме и танцувахме! Явно сме останали неразбрани с това си послание, но сме готови да бъдем и по-директни в отстояване на правата си".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Юлия

Юлия

09.03.2021 | 14:53

Отвориха ги, но никъде не виждам маси на 50%. Май лаенето им е най-силно. И други затвориха, но хората си мълчат, само тези, дето са в сивия сектор боботят.

Отговори
12 2
жена

жена

09.03.2021 | 13:48

Щом не спазват правилата, трябва да бъдат затворени!

Отговори
12 5
До жена

До жена

09.03.2021 | 13:54

Гледай си тенджерите и тиганите у вас и не се бъркай между шамарите. Затворена у вас трябва да си ти

Отговори
4 12
Наглец

Наглец

09.03.2021 | 12:35

Кръчмарите и бакшишите са най-наглите и гнусни животни. Без тях би било по-добре.

Отговори
21 8
Нагъл кръчмар

Нагъл кръчмар

09.03.2021 | 12:26

Кръчмарите са най-големите нарушители на мерките. Не се съобразяват и не спазват абсолютно нищо. Едновременно с това имат огромни претенции за обезщетения, намаляване на данъци, освобождаване от такси и какво ли още не, при положение че те самите дълги години са работили в сивия сектор и са лъгали държавата.

Отговори
20 6
Пловдив

Пловдив

09.03.2021 | 10:43

Затваряне,ама дългосрочно! Който оцелее,ще работи. Точно на вас държавата плати най-много като помощи. Няма друг такъв бранш. За това щом трябва,ще ви затворят. На.гледци!

Отговори
21 6
Затваряй

Затваряй

09.03.2021 | 10:20

Боклуци нагли.

Отговори
19 7
Да бе

Да бе

09.03.2021 | 10:07

Трябваше да останете затворени ! В Германия кръчми и барове не работят от октомври . Здравето е по-важно от кръчмите. Обещахте между другото да спазвате правилата,но уви. Видяхме за какво става въпрос,така,че не ревете.

Отговори
28 7
Браво

Браво

09.03.2021 | 10:04

Дано този път са единни , не като преди месец.

Отговори
8 25
Васко

Васко

09.03.2021 | 12:39

По-мал.умен коментар не бях чел, разбирам, че си комуняга, ама здравето е по-важно от това дали ти харесва Бойко, мал.умнико!

Отговори
16 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?