Следвайте ни

Затвориха и болница „Токуда“ в София

viber icon

Столичната болница „Токуда” е под карантина от днес. В белодробното отделение е настанен пациент с положителна проба за коронавиус. Това съобщи на редовния брифинг председателят на националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Пациентът е млад мъж на 34 години с двустранна бронхопневмония. Точно такива пациенти се подлагат на тестване, уточни председателят.

Той обясни, че РЗИ затваря болницата за 24 часа, за да се извърши дезинфекция, да се установят контактните лица, да се запечата самото отделение и след 24 часа тази болница ще продължи да функционира. До изтичането на 24 часа е осигурен свободен достъп за спешни раждания и болните на хемодиализа, допълни председателят на националния щаб.

Болница „Софиямед” - първото затворено столично болнично заведение, ще остане под карантина колкото е необходимо, каза още ген.-майор Мутафчийски. По думите му, там има два коренно различни случая – единият е за пациента, който се е самоогласил – господин Домусчиев, и другият е за лекари от тази болница, които нямат общо с Домусчиев. Има две различни огнища, уточни председателят на щаба.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?