Следвайте ни

Затварят училищата във втори наш град, дават Пловдив за пример

viber icon

И училищата в Благоевград ще бъдат затворени днес, даде да се разбере на брифинга доцент Ангел Кунчев. Обстановката в центъра на Пиринска Македония е подобна на тази в Търговище. Министър Ангелов препоръча да не се пътува до двете области.

"Марица" попита доцент Кунчев дали ще се дадат указания в обратна посока - жители на двете области да не ги напускат.

"Няма как. Това означава връщане на КПП-ата, което е  невъзможно. И да излезем с пепоръка, всичко е въпрос на съвест, така че няма смисъл", каза доцент Кунчев.

Той беше попитан и как да реагира лекар, чийто пациент е установен с коронавирус. "И досега лекарите контактуват непрекъснато със заразно болни, не е новост при тях, така че едва ли се нуждаят от допълнителни указания. Хубаво е при съмнения да затворят за 5 дни и да си направят тест. Но един лекар контактува с толкова много хора, вероятно и безсимптомни, така че едва ли може да знае кога  е бил в контакт", отсече Кунчев.

Той не намери доводи в оплакванията на някои болници, най-вече частни, че нямат персонал за COVID-19 отделения.

Специално по темата министър Костадин Ангелов похвали Пловдив. "От старта на пандемията пловдивски частни болници се включиха активно и помогнаха за приема и лечението на пациенти. Те служат като добър пример", сподели професорът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

wed

wed

15.10.2020 | 16:41

Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя .....www.Selfmax5.com

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?