Следвайте ни

Затваряме ли отново? Отговаря шефът на "Пирогов"

viber icon

Рязкото увеличение на пациентите настъпи по две причини - все по-малко сме на открито, както и неспазването на мерките. Това заяви в "Панорама" директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Според него няма нужда от по-строги мерки, в това число и пълна карантина. "Психически сме подготвени, имаме знанията, натрупани през тези 8 месеца. Ще ставаме все по-консолидирани, за да се справим с вируса", каза той.

По думите му болница "Пирогов" е успяла за 2 седмици да направи пълна реорганизация на дейността, за да може да поеме тежките случаи.

Лечебното заведение ще открие още 200 легла, с което ще бъдат общо 270 тези за лечение на коронавирус. Има обаче много хора, които сами отиват до болниците и не ползват Спешна помощ. Затова се получава изчакване от линейки пред болниците.

Проф. Балтов призова за толерантност, а на всички пациенти ще бъде обърнато нужното внимание. Той определи като успешна стъпка наличието на обособени пространства пред големите болници, където се извършва предварителен триаж.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ГОЧО

ГОЧО

07.11.2020 | 06:50

В ПЛОВДИВ ИМАШЕ/МОЖЕ И СЕГА ДА ИМА/,ТРИАЖНА ГАРА,СИРЕЧ-ГАРА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА. ТА И В МЕДИЦИНАТА-ТРИАЖ...! ФАКИРИ СМЕ НА ЧУЖДИЦИТЕ. САМО ТРИАЖЪТ ЛИ Е...?

Отговори
2 1
Еб.си мамата

Еб.си мамата

06.11.2020 | 23:31

Сульо и пульо могат да искат затваряне???

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?