46
Следвайте ни

Затягат контрола за влизане в България, нов комитет ще следи за мерките

viber icon

Държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев е готов да предложи актуализация на противоепидемичните мерки в страната в зависимост от разпространението на Омикрон у нас и пандемичната обстановка. Към настоящия момент не се предвижда въвеждането на допълнителни ограничения, с изключение на увеличаване контрола по отношение влизащите в страната граждани.

Пристигащите от страни от „червената зона“, освен сертификат за ваксинация или преболедуване, ще предоставят и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в България, а в противен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.

Това стана ясно от проведената днес работна среща в Министерството на здравеопазването, на която присъстваха здравният министър, заместник-министрите, доц. Ангел Кунчев и експерти, ангажирани с наблюдението на епидемичната обстановка. Беше взето решение да продължи активното наблюдение на епидемичната ситуация, в т.ч. с оглед разпространението на варианта Омикрон.

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в здравното ведомство, чиято задача е да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки. Комитетът ще бъде ръководен от заместник-министър доц. Георги Йорданов. В състава му влизат представители на ръководството на МЗ, главният държавен здравен инспектор, представители на регионалните здравни инспекции и на спешната медицинска помощ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Деа и чифутската гнас Продължава да се напиня

Деа и чифутската гнас Продължава да се напиня

04.01.2022 | 21:30

Коминтерн Комисариат Комисар Коминисионер Къде да го пъхнем тук този Комитет освен в едно Кьомюнике или направо в Кюмбе Съ пооооосерете ва ей Жа напълните памперсите Шъ са размирише до размирици Тва ли.ви е чифутската идея

Отговори
0 0
Пандемичен комитет????

Пандемичен комитет????

04.01.2022 | 16:48

Голяма чест за едно грипче. Преди години такива комитети пращаха хора на разстрел, кажете ми,че комунизма си е отишъл. Предлагам КУКУ за председател на щаба.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?