Следвайте ни

Застраховката за COVID-19 покрива разходите в болница в чужбина

viber icon

Застрахователни полици при пътуване в чужбина покриват и разходите  при заразяване от COVID - 19. Пакетът си остава непроменен, въпреки  че включва и лечението от опасния вирус, увери тази сутрин в интервю за btv  Кирил Бошов от Асоциацията на българските застрахователи.  Той даде пример с наша туристка в Дубай, чийто престой в болница след заразяване с COVID напълно е бил поет от застрахователя.

Според Павлина Илиева от обединение "Бъдеще за туризма" от началото на пандемията  екскурзиите в страната  станаха пет пъти повече, отколкото в чужбина. В много от държавите са въведени големи ограничения за достъп. В Гърция и Великобритания задължително искат отрицателен  PSR тест, направен 72 часа преди влизане в страната. 

Най-лошото обаче е, че  се налага и 7-дневна карантина. Гражданите, решили да отидат в Германия, трябва да представят PSR тест, след което също ще карат 10 дни карантина. В България е приет червен списък за държавите, за които влизането в страната е забранено. Той може да се види на интернет страницата на Министерството на външните работи. 

В Занзибар  все още пускат без PSR тест, без карантина и скрининг на летището. Но в България се обсъжда евентуално въвеждане на 14-дневна карантина на туристите, които се връщат от тази привлекателна държава. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?