Следвайте ни

Заразените в САЩ в пъти повече от началото на пандемията

viber icon
Най-малко 20 милиона души в САЩ може би вече са били заразени с новия коронавирус, според последната оценка на здравните служители в САЩ, предаде БГНЕС.
 
Центровете за контрол на заболяванията в САЩ (CDC) казват, че истинският брой на заразените в страната вероятно е 10 пъти по-висок от отчетеното официално число. Към момента официално са регистрирани между 2,418 и 2,5 млн. случая на COVID-19.
 
Някои южни и западни щати докладват рекорден брой случаи през последните дни.

Университетът във Вашингтон прогнозира 180 000 смъртни случаи в САЩ до октомври - или 146 000, ако 95% от американците носят маски.

"Най-добрата ни оценка в момента е, че за всеки случай, който беше докладван, всъщност има 10 неустановени заразени", каза директорът на CDC д-р Робърт Редфийлд пред репортери.

Това е така, защото тестването е ограничено до хора със симптоми, а асимптомните носители не са тествани. "Вероятно сме разпознали около 10% от засегнатите от епидемията по методите, които използваме за диагностициране през март, април и май", каза Редфийлд.

Припомняме, че от 1 юни в САЩ се съобщават вече както потвърдените с тестове случаи с COVID-19, така и вероятните, като това ще важи и за смъртните случаи. Под "вероятни случаи" се разбира такива с тестове за антитела и/или такива, които са били контактни на потвърдени с PCR тестове, както и ако са имали симптоми на COVID-19, но без да са тествани.

Д-р Редфийлд каза, че между 5% и 8% от населението е било изложено на вируса и призова американците да продължат социалното дистанциране, да носят маски и да мият често ръцете си. "С настъпването на есента и през зимата това ще бъдат наистина най-важните защитни механизми", каза той.

Алабама, Аризона, Калифорния, Флорида, Айдахо, Мисисипи, Мисури, Невада, Оклахома, Южна Каролина и Уайоминг, отбелязаха рекордни ежедневни увеличения на броя на потвърдените случаи на заразени с коронавируса през тази седмица. Докато част от увеличението се обяснява с повишено тестване, процентът на положителните тестове в някои области също се увеличава.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?