Следвайте ни

Заразените с индийския вариант на COVID-19 работят в градския транспорт в София

viber icon

Потвърдените нови случаи на пациенти с индийския вариант работят в Столичен електротранспорт. Издирват се контактните им лица. Това обяви на брифинг директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Ива Христова.

"През последната седмица в Националния център по заразни и паразитни болести са секвенирани и анализирани 200 проби. От тях при 190 се е доказал британският вариант. Това са проби, изпратени от страната. В проби, които са изпратени от "Пирогов", се доказаха 7 щама, принадлежащи към делта варианта - индийския вариант на коронавируса и 1 към бета варианта - т.е. южноафриканският вариант", обясни Христова и уточни, че това са проби, изпратени в периода 6-14 юни.

Бета вариантът е при чужденец, временно пребиваващ у нас, с много леки симптоми и е карантиниран в София. Седемте други проби, принадлежащи към делта варианта, само един от тях е хоспитализиран в „Пирогов“. Останалите шест са с много леки симптоми и са на домашно лечение и са под карантина. Четири от пробите са на лица във възрастовата група 30-40 години, другите четири са на лица от възрастовата група 40-50 години, стана ясно на брифинга.

Д-р Христова допълни, че шест от положителните проби са на мъже, а две на жени: „Епидемиологичното проучване тече в момента. Предстои задълбочено изясняване и на връзката между тях и на техните контактни лица“.  

По думите й в близко бъдеще очакваме много повече пациенти с индийския вариант на COVID-19. "Това е очаквано, тъй като е много по-силно инфекциозен и много по-бързо прави епидемични взривове", каза тя.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

И друго освен Ковид има Корудрвица

И друго освен Ковид има Корудрвица

28.06.2021 | 21:55

Буледувам ут коръдървица и я прифащам от кумшийката дет гу лапа до шийката Друга инфурмация за майка ти да искаш кък гу лапа и зяпа кът теб чифутско изпражнение

Отговори
0 0
Шъ ми го фанат Ама нанай

Шъ ми го фанат Ама нанай

28.06.2021 | 18:26

Дъ мъ фане за уя ли викаш Уя в пидираски ръце не го давам Той ми е верен приятел А аз приятелите си не ги давам да хва6щат куцо кьораво и сакато пидираско

Отговори
2 2
С.В.

С.В.

28.06.2021 | 19:49

Големи простаци сте. А ти най вероятно си точно в тази възраст съдейки по просташките ти изрази. Гледай да не си един от тях които ще се тръшнат. А и мъжете боледуват 2 пъти повече.

Отговори
1 2
От олука

От олука

28.06.2021 | 17:50

Така е Щом въртят дълги курсове гродсо чак до Индия и Индианците щъ съ заразят и със срамни въшки което е много опасно като вирус и трябва карантина някъде до към може би и не е уточнено още от последвалите лабораторни иследвания на срамните въшки и тяхното бъдеште и разможителния им период между 36 май на високосната година и във връзка със Сатурн и ретроградний Меркурий в Новолунието на Овен и Бялата Мечка от Мадагаскарт и лемура от Пазарджик в едно със дофтор Кантарджиев пенсията и неговата заплата взето средно пропорционално на три мастики два облака и четири манджи от Ути Бъчваров сготвени от Иван Звездев под вещото ръководство на ЩАБА и Мастър Шеф и плейметката Лозанова от горното лозе на бай Гочо от онуй село дето е до съседното на София и на три туби бензин от Тутракан образувайки неправилен триъгълник с трапецовидна форма подобна на кълбо което говори само по себе си колко опасни са срамните въшки тяхното размножаване и предаване чрез писма телеграми видео конферентна връзка и по БТВ и Нова Нюз взети заедно и спортния канал с водещ Христо Стойчков чак от Америка който някой бъркат със Васко Дъ Гама от село Рупча и Йохан Кройф със Караян и оня с малките мустачки Та да стигнем до масово заразяване и стреляне по тази гад с чифте ИЖОвка с бренеке за едър рогат добитък Успех в лова Както казват На Слука

Отговори
2 2
С.В.

С.В.

28.06.2021 | 19:54

А ти си нсй големия олигофрен който пише тук Абсолютна клиника имаш на неадекватност и шизофрения.

Отговори
1 2
Циганите

Циганите

28.06.2021 | 16:05

които пишат в Марица са заразени с олигофрения

Отговори
2 3
вакси

вакси

28.06.2021 | 15:26

Тези варианти вече са изтървани. за около 20 дни се разпространяват масово.

Отговори
4 3
Аууууу

Аууууу

28.06.2021 | 14:39

Ххахаха, ужасс, страх и мор коси българина!!

Отговори
4 9
лайн ар

лайн ар

28.06.2021 | 15:59

дано те хване и тебе мекере

Отговори
5 2
С.В.

С.В.

28.06.2021 | 19:51

Може и теб скоро да те порази.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?