Следвайте ни

Заразата отстъпва! Само три области са в червено ГРАФИКИ

Смолян попадна сред 6-те отличника в жълто

viber icon

Определено мерките работят и дават резултата. Но да видим каква ще я свършим след разхлабването, затова нека не се радваме прекалено. 

Само три области в България останаха в червената зона. Това са Враца, Плевен и Кюстендил. При тях заболяемостта на двуседмична база е над 120 души на 100 000 население.

 

За сметка на това още 5 области се присъединиха към Разград в жълтата зона с под 60 заболели на 100 000 население. Сред тях е и Смолян, другите са Търговище, Монтана, Велико Търново и Габрово.


Къде е Пловдив? Остава в оранжевата зона, но спадът е очевиден - от 106 на 74 заболели. С тези темпове и Пловдив ще стане "жълт". Областта е доста под средната за България, която слезе малко под 100. 

Очеваден е и спадът в смъртността най-вече при показателя, показващ процент от общия брой случаи на коронавирус с ясен край. Той е трайно под 2, докато в тежките месеци стигна 10%.

Тенденциите са отлични, някои бизнеси отварят. Но! Ако искаме да се запазят, нека бъдем внимателни във фитнеса, в мола. И при възможност и желание - да се ваксинираме. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай