Следвайте ни

COVID-19 купони в Пловдив: След Secrets пламна и Bushido

viber icon

След като преди дни стана ясно, че в пловдивския клуб „Сикретс“ има заразени с коронавирус, днес от Областния кризисен щаб съобщиха подобна новина и за второ нощно заведение. Установени са три положителни проби на посетители в дискотека „Бушидо“, като двама от тях са абитуриенти, празнували на 25 и 26 юни. Ръководството на заведението е изследвало целия персонал с PCR тест и до момента няма положителни резултати, но РЗИ започва епидемиологично проучване.

Сред новорегистрираните има още трима положителни , които са посетители на дискотека „Сикретс“ – мъж на 51 години и двама абитуриенти. Останалите случаи са единични и се извършва епидемиологично проучване.

По данни на РЗИ два са потвърдените случаи на футболисти от Локомотив Пловдив с COVID-19. Те са под карантина в дома си. Към днешна дата с положителна проба за COVID-19 са 4 души. Те са били на финала между  ЦСКА – Локомотив в София, като между тях има и момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години.  Всички са на домашно наблюдение.

Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб – футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба и се чакат резултатите им, които ще бъдат оповестени официално.

“Ситуацията категорично се усложнява. Днес свиквам извънреден Областен щаб за да се набележат мерки, относно организирането на  масовите мероприятия, съобщи областният управител Дани Каназирева, която прекрати отпуската си.

Още миналата седмица, в деня на финала за Купата на България, "Марица" предупреди за опасността от масова зараза с коронавирус, която дебне по терена и трибуните на националния стадион "Васил Левски" в София.

 

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ „Св. Каридад“, корпус „Св. Анна“, за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта.

„Благодаря на екипа на Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, които въпреки голямото натоварване продължават да са на първа линия, а вчера реагираха незабавно на случай с 40 дневно бебе, което бе прието в отделението като контактно на баба  си и също е с положителна проба на COVID-19, допълни областният управител.

ЕДНО КЪМ ЕДНО

По-рано днес от „Бушидо“ изпратиха съобщение до медиите, в което се твърди, че в заведението няма положителни проби на работещи в комплекса.

Ето пълния текст на съобщението:

Във връзка с публикация в пловдивска медия за заразени служители  в Bushido Club с COVID 19,  съобщаваме , че  НЯМА  положителни проби на нито един от работещите на територията на комплекса 7POINTS.  

Във въпросната публикация се твърди, че са заразени абитуриенти, които посетили заведението в нощта на бала, което е груба инсинуация, целяща уронването на авторитета на комплекса. Изпълнителката Галена , която е имала участие в клуба по време на абитуриентските балове и вече е диагностицирана с коронавирус, не е имала досег с публиката. Тя е пяла единствено на сцената, която е на разстояние 5 метра от най- близките маси. Опитите да се внуши, че абитуриентите , дали положителни проби за COVID 19,  са се заразили на територията на клуба не отговаря на истината и е опит за дискредитиране на целия комплекс.

Управата на 7POINTS следи стриктно за спазването на всички противоепидемични мерки, въведени  със заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.  Служителите от персонала в закритите помещения носят защитни маски или шлемове, а всички помещения системно се дезинфекцират. До този момент са направени бързи тестове на целия персонал, а на служители със симптоми са направени PCR тестове, като всички са отрицателни. Ежедневно се мери температурата на служителите в различните смени. При наличие дори на минимални симптоми за здравословен проблем , служителят не се допуска на работа.

Тези мерки ще продължат ежедневно на територията на комплекса, в който се намират Bushido Club и Planeta Payner Club by Onyx и ресторантите Elea и Soho.  

Призоваваме медиите за коректно отношение  и повече отговорност в тази ситуация, когато се борим да опазим здравето на нацията и икономиката на държавата.

Надяваме се отговорните институции да потърсят отговорност на медията, разпространяваща фалшиви новини ,  за всяване на паника. Управата на комплекса също ще предприеме необходимите законови  действия, за да защити авторитета си.

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?