Следвайте ни

Заради COVID-19! Редица градове в Сърбия с извънредно положение

В страната има регистрирани близо 16 000 инфектирани с коронавирус

viber icon

Коронавирусът не отслабва и не избира възраст, пише РТС. В Сърбия са регистрирана 15 829 души, а досега 306 пациенти са починали от COVID-19, Извънредно положение има в десет общини и градове.

От коронавирус умират и млади хора, без придружаващи заболявания.

Експертите предупреждават, че разпространението на коронавируса не е отслабнало и е доказано, че млади хора, без други заболявания, също умират.

Според последната информация 325 са новите случаи на зараза в Сърбия, а 8 души са починали.

Поради влошаването на епидемиологичната ситуация, причинена от разпространението на коронавируса, в Кралево е в сила извънредна ситуация, която преди това бе обявена в редица градове, сред които Нови пазар, Тутин, Крагуевац, Белград, Чачак, Ариле и др.

Специалистът по инфекциозни болести Мийомир Пелемиш каза, че трябва да се заяви ясно и силно, че коронавирусът не е отслабнал, а доказателството са всички заболели.

Вирусът не избира възрастта, единственият въпрос е какъв ще бъде изходът, посочи Пелемиш и заяви, че е доказано, че и младите хора умират, без нито едно друго заболяване.

За 24 часа в Нови пазар е формирана военна полева болница в рамките на Общата болница и тя е готова да приема пациенти.

Временната болница за лечение на COVID-19 ще бъде отворена от понеделник в спортната зала Арена и ще разполага с 500 болнични легла и всички условия за приемане на пациенти с коронавирус, съобщи министърът на здравеопазването Златибор Лончар.

Както той добави, ортопедичната клиника в Баници от вторник отново ще приема болни от коронавирус.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?