Следвайте ни

Заради COVID-19: Децата ще учат дистанционно по два тв канала ВИДЕО

Освен магазини и аптеки, остават отворени още важни места

viber icon

Учениците от вторник ще учат дистанционно по някой от каналите на БНТ, съобщи премиерът Борисов. "Образователният министър Вълчев е подготвил програма за дистанционно обучение на децата, за целта ще използваме от вторник БНТ 2 и БНТ 4, за да се преподава на отделните класове", добави премиерът, който е обсъдил темата и със Съюза на българските учители. Целта е децата да не губят знания.

Банковите клонове, застрахователните клонове и транспортът ще работят. Това обяви премиерът Бойко Борисов след извънредното заседание. Целта на тази заповед е да намалим контактите на хората, допълни той.

"Много спорове имаше върху моловете", призна Борисов за ограниченията, но още ще се премисля, след като по-рано днес стана ясно, че затварят училища, магазини без хранителните, дрогериите и аптеките.

"Целта на тази заповед е да намалим контактите на хората", коментира Борисов. Борисов обаче обясни, че заповедта на здравния министър Кирил Ананиев търпи корекции. В забраните не влизат бензиностанциите.

"Това е изключително важно - за транспорта", каза още Борисов. Заедно с транспортния министър Росен Желязков премиерът е разговарял с председателя на Еврокомисията, притеснен от затворените граници на някои европейски държави, през които преминават наши тирове. Такива са случаите с Румъния и Словения.

"България не затваря своите граници", заяви министърът на транспорта Росен Желязков. От 16 март се спира провеждането на шофьорски изпити, заяви той.

"Износ, внос - икономиката ни е отворена и това действително дава големи отражения върху стопанския живот. Всяка държава да има гише, където тировете да минават, за да не слизат от кабините шофьорите. За да не спира товарооборотът и стопанският живот", обясни Борисов.

Той обаче се обърна към щаба дали да не се позволи, след като ресторантите се затварят, да работят доставките за храна по домовете. "Ресторанта - да, но това значи ли и кетъринга за доставка по домовете?", попита още Борисов.

Според него може да продължи работата на кухните за доставка по домовете със спазването на всички хигиенни средства, вместо да се струпват хората по магазините. Премиерът още веднъж призова да спре запасяването с хранителни продукти, тъй като всички производители гарантират - имаме за две години запаси да изхраним държавата.

"Нашето селско стопанство е силно, нищо не налага да се купува по 40-50 бутилки олио", апелира за успокояване на хората министър-председателят.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?