Следвайте ни

Започват конфликтите! Бунтове на глада заради COVID-19

На хората им свършват парите и търпението

viber icon

На милиони хора по света, затворени в домовете заради карантината, им свършват парите, но и търпението. Недостигът на храни, предизвикан от нарушаването на снабдяването в условията на световна блокада, е в състояние да предизвика „бунтове на глада” дори в богатите страни, а в Европа и САЩ вече назряват социални конфликти, предават световните осведомителни агенции, пише Блиц.

Организацията на ООН по прехрана и земеделие (FAO) призова към глобално координиране, което да елиминира нарушенията при доставките и да не допуснат ограничения върху износа на стока. Същевременно обаче Виетнам, който е в първата тройка на износители на ориз, прекрати експорта му. Казахстан наложи забрана върху износа на пшенично брашно, а експертите не се наемат да прогнозират какво ще се случи, ако Русия - най-големият износител на пшеница, спре доставките й. Друг проблем е затварянето на границите, заради което липсват нискоквалифицирани трудови мигранти. Няма кой да прибере реколтата от полетата, не достигат работници във ферми, затруднения имат и товарните превози. 

Но най-голямата криза е при хората, които вече нямат пари. В момента за най-много брожения и социално напрежение се съобщава в Италия, но US експерти предупреждават, че скоро и САЩ могат да тръгнат по „италиански сценарий”. Те припомнят, че за две седмици до края на март броят на новите безработни там е набъбнал до 10 милиона, като през април те могат да се увеличат още 3-4 пъти. А проучвания на GOBankingRates показват, че 45% от американците нямат никакви спестявания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Идват избори

08.04.2020 | 19:44

Какви бунтове, пълна измама. Всички си получиха заплатите за март месец

Отговори
2 5

Стоян

08.04.2020 | 22:27

Всички гласоподаватели от ГЕПИ може би.На вас се дължат ОБОРОТИТЕ във магазините .ГЛЕДАЙТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ КАРАНТИНАТА И СЛЕД ТОВА ВСИЧКИ ЩЕ СЕ СЪБЕРЕТЕ ВЪВ СУПЕР ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ (ПЛАТЕНИ 2019 год.) И Приятен полет.

Отговори
5 1

Пловдив

08.04.2020 | 19:17

"Друг проблем е затварянето на границите, заради което липсват нискоквалифицирани трудови мигранти. Няма кой да прибере реколтата от полетата, не достигат работници във ферми" - еми милионите им безработни ще им я прибират реколтата, мързели нахални!

Отговори
14 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?