Следвайте ни

Започва се! Това са първите българи, които ще се имунизират

viber icon

От утре, 27 декември, започва имунизационната кампания срещу COVID-19 в България, съобщават от здравното министерство. Първите градове, където това ще се случи, са София, Пловдив и Бургас, като ваксинациите ще преминат при следния график:

В София:

В 10:00 ч. ваксинация ще се извърши в УМБАЛ „Света Анна“. Първият ваксиниран българин ще е министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

След него срещу коронавирусна инфекция ще се имунизират д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести на лечебното заведение и понастоящем ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и Ани Кирова, медицинска сестра в КАИЛ.

В Пловдив:

В 10:00 ч. в УМБАЛ „Свети Георги“ първите имунизации срещу COVID-19 ще бъдат направени на: Д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, Райна Тодовичина, медицинска сестра с 48-годишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по Спешна медицина към болницата, както и на д-р Венцислав Филипов, ръководител на звено „Вътрешни болести“ към същото отделение.

В Бургас:

В 10:00 ч. в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ в сградата на УМБАЛ – Бургас първата имунизация срещу COVID-19 ще бъде направена на Златина Парушева, медицинска сестра с 40-годишен стаж. Парушева е на 59 г., като последните 10 години работи в Спешното отделение на болницата. От първия ден на разкриване на триажната зона тя е в графика. След нея ще се ваксинира 34-годишният д-р Светлин Харалампиев, който от 4 години работи в ОАИЛ, като специализира анестезиология и реанимация. От самото начало на пандемията работи с COVID пациенти. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Уфча история Песни за нея и други подробности

Уфча история Песни за нея и други подробности

26.12.2020 | 18:18

От стари песни и предания и най вече от професионалния и житейски опит на овчарите знаем за една Вакла овчица която била дясната ръка и левия тестист на овчаря като му водела уфците На къде тръгне Вакла овчица Ангелинка на там се юрка и стадото Кога овчаря види зор с дисциплината на стадото привиква гладния мениджър на стадото в случая Вакла уфцъ Ангелинка хваща я фърля е в дъбокото на брода речен и всички други уфце вкупом се юркат след Вакла уфца Ангелинка Сега някой да не си мисли че разказвам някоя басня която той или тя не са имали време да прочетат Това е професионален опит на поколения овчори практикуван и в наши дни Валата уфцъ Ангелинка във всяко стадо си има свое име Например в друго стадо се нарича ПКП В трето Калинка А кочовете в стадото обикновено са били кръщавани на прославени кочове като Сопол бей Коч Банси Тиквун бей Коч Шиши Бакшиши бей Коч Тодорчо Бей Правешки Коч и други извесни Кочове.

Отговори
5 2
Хахо Бозаджиев Сценарист

Хахо Бозаджиев Сценарист

26.12.2020 | 17:38

Това шоу което ще бъде за инцебили сътворено от инцебили изглежда ще бъде по интересно от сюнета който се провежда при мюсюлманите Дали ще има зурни и тъпани съпровождащи резането на малки пишки в случая боцкането Би трябвало с нещо да бъде озвучено цялото това шоу Ако не с друго поне с оня известен погребален марш или в бой неравен вий мърцина паднахте А забравих И женски да има в бели одежди да са овъртат около геройте като самодиви в бели престилки и поп за опелото задължително В случая патриарха като гледам ранга на жертвите на глупоста

Отговори
10 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?