Следвайте ни

Започна ваксинацията на възрастни и хронично болни хора

viber icon

България на практика пристъпи от днес към четвърта фаза на ваксиниране срещу COVID-19. В нея попадат възрастни над 65 години и такива с хронични заболявания.

"Марица" научи, че официален старт ще бъде обявен всеки момент от Министерство на здравеопазването. За това намекна вчера проф. Красимир Гигов, шеф на Ваксинационния щаб.

Властите бяха допълнително притиснати от яростното недоволство, че масово се ваксинират банки, IT фирми и мобилни оператори, но не и възрастните и хронично болни, които са най-уязвими.

На практика от днес "Пирогов" започва ваксинация на рисковите групи. Ето съобщението на официалната страница на болницата:

" Пирогов имунизира всички, които попадат в четирите фази от Националния ваксинационен план с ваксината на Oxford/AstraZeneca.
На 19, 20 и 21 февруари петте зони за имунизация в УМБАЛСМ "Пирогов" са в готовност да посрещнат всички, включително и възрастни хора на и над 65-години и лица с придружаващи хронични заболявания.
 В петък, събота и неделя кабинетите за имунизация на Пирогов ще работят от 08:30 до 17:00 часа.
 Нашите специалисти разполагат с актуализирани инструкции за начина на съхранение на медикамента на Oxford/AstraZeneca, за кого той е подходящ и за кого не е препоръчителен. Всички ще бъдат готови да отговарят на вашите въпроси.
УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" разполага с необходимите количества от препарата. В очакване е и на допълнителни количества."

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Лой еврейска и сапун

Лой еврейска и сапун

19.02.2021 | 21:34

Нали НАЛИ за теб специално етредено едно Нали място в казана за сапун Спокоен бъди за твоето бъдеще Не мисли за другите Лойта която ще бъде изкарана от теб ще бъде в полза на човешката хигиена Сапунче

Отговори
1 2
пари,пари...

пари,пари...

19.02.2021 | 15:53

Защо ваксинирате болни и възрастни хора? Защото искате да си оправдаете парите дадени за ваксини ? Или , защото искате по-бързо да ги изпратите тези хора при "началника" ?

Отговори
1 8
Нали

Нали

19.02.2021 | 16:12

Не бе, искат да ги чипират за да може Бил Гейтс да ги управлява и да ги контролира! След като ги чипират тайно с ваксината, вече ще ги знае, кой в кой магазин ходи да си купува киселото мляко и от кой пазар краставиците за салатата и по този начин ще ги управлява! Хаха

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай