46
Следвайте ни

Зам.-здравният министър обяви кога ще въведат локдаун

viber icon

Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1 000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9 000, ще се реши за въвеждането на локдаун. Това обяви в ефира на „Здравей, България” зам.-здравният министър д-р Александър Златанов.

„Ние сме на принципа към определен момент да се въвеждат необходимите мерки. Ако се стигне дотам, ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън къщи”, добави той.

В момента 7 000 души с коронавирус са настанени в лечебни заведения. „Почти над 600 пациенти са в интензивните отделения. При положение, че на този етап сме разкрили около 700 легла за интензивни грижи. Към момента, според необходимостите, поетапно разкриваме легла за лежащи COVID пациенти”, уточни той.

Златанов увери, че от Здравното министерство имат готовност да увеличат още интензивните легла, но за сметка на други дейности. „Опитваме се всячески да не спрем спешните оперативни интервенции, операции и други”, добави зам.-министърът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

nqma pravosudie = nqma vax

nqma pravosudie = nqma vax

26.10.2021 | 11:02

1. Венци боксиора бие хора и дърпа жени за косите 5 години, хванат с дрога, и побои над свидетел в ДВОРА на съда за тежки престъпления => "пуснат под дома6ен арест" 2. Хубавото мом4е от стара загора дрифти и блъсна 3 жени, на 1 и отрязоха крака => не е в затвора, кво праим? 3. разни психи4но болни убиици на котета? => на свобода, без присъда, утре 6те ударят детето ти на улицата 4. Зико на власт? Двоини заплати за неговите хора + купуване на апартаменти об6тински за 40,000лв без пари "За приятели". 5. Циганите 6умат вън? Полицията ти казва "немоим напраим ни6то" и ти затваря телефона. Както прокоратурата направи неиния избор да ни се изхра4и в лицето със смях така и аз пнаправих моя избор да не се ваксинирам. Направи и ти правилния избор. Вси4ко се връ6та. €том държавата е една 6ега и аз 6те я третирам като 6ега. Няма закони = няма закони и за мен.

Отговори
6 0
Бай Тошо

Бай Тошо

26.10.2021 | 10:35

Ограничаване неваксинираните да излиза - фашистите дойдоха пак!

Отговори
4 1
Бай Мангау novax

Бай Мангау novax

26.10.2021 | 09:07

Ама как, ама защо, ама аз ли?

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?