Следвайте ни

Зам.-вътрешният министър: Мерките са добри, КПП-та няма да трябват

viber icon

Няма да са нужни КПП-та като като ограничителна мярка, ако действащите в момента не подействат. Това каза по бТВ зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов.

Той смята, че в момента мерките са достатъчно добри и балансирани, за да се запази животът и здравето на хората, а и икономиката да работи. Балабанов се надява, че след две седмици мерките ще дадат резултат.

 На първо място полицията строго следи карантинираните лица. Продължава като практика бусове на полицията да обикалят като линейки. Радиостанциите са настроени на тези на Спешна помощ и непрекъснато си комуникират, каза зам.- министърът на МВР. 

Денонощно се правят проверки и дали магазини и заведения спазват ограничителните мерки. 

Според него обаче българите не са дисциплинирани и полицията "не може да огрее навсякъде".

До момента има около 3000 съставени акта за нарушаване на карантината. Много хора са дадени на съд. 

Зам.- министърът заяви, че полицаите работили под напрежение, подложени на невиждана и нечувана вербална и физическа атака. "Това доста ги изнерви. Те не протестират за пари, а за да запазят честта и достойнството си. И 15 и 30% (увеличение на заплатите - б.р.) не могат да покрият риска. Надавам се, както обеща премиерът, няма по-добре от него който да познава системата, той иска да увеличи с 15 процента заплатите на полицаите. Това е максимумът, който може да се даде. Явно, че няма средства за по-голямо увеличение", каза Балабанов. След Нова година един начинаещ полицай ще получава 1116 лева. 13 наши колеги са починали от коронавирус, съобщи още той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Гражданин

Гражданин

30.11.2020 | 11:48

Нали целувате г.ъза на тулупа. Така ще кажеш разбира се. Ама това не са мерки! Мерки има Франция! Мерките в Израел.... Тотално затворени,но сега без болни! Ама на Ганьо какво ще се обяснява.... Т.ъп и ограничен народ без мозък ! Такива са и управляващите! Спреге да ръсите п.ростотии за психика и обездвижване! Като изпукате все ще ви е тая!

Отговори
1 0
Анти дада

Анти дада

30.11.2020 | 11:36

Това не са мерки бе! Всичко живо щъка като н.енормално! Ако някой си мисли,че ше ни се размине нещо още по-лошо жестоко се лъже. И стига с тази безработица. Работа няма за мързелите. Заводите търсят работници,ама не искате.Тогавя кво ревете? И тоя,дето пише за безработицата ...Абе к.аун с.кахан що не бачкаш бе? Вместо да работиш ,ръсиш т.ъпи коментари!

Отговори
2 0
хмх

хмх

30.11.2020 | 10:47

Безпомощността на управляващите личи в копиране на мерки като КПП-тата от филма Зараза.

Отговори
2 2
Дада

Дада

30.11.2020 | 10:23

Добри са мерките да - безработицата реално стигна 40% а до края на декември ще мине 50% ,всеки втори българин между 18-50 години вече е трайно безработен. Гражданската война вече е неизбежна

Отговори
2 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?