Следвайте ни

Забравете за колективния имунитет, COVID-19 става обикновена настинка

viber icon

Коронавирусът в бъдеще ще преминава като обикновена настинка. Тази обнадеждаваща прогноза даде Пол Хънтър, професор по медицина от Университета на Източна Англия в Норидж пред списание „Спектейтър“.

„COVID-19 ще стане друга болест. След няколко години мнозинството от случаите на заразяване с нея ще протичат безсимптомно или като лека форма на заболяване на носа и гърлото. С други думи Ковид ще стане още една причина за появата на настинка“, каза ученият.

Той също така подчерта, че симптомите на COVID-19 са станали по-разпознаваеми. Така например, за варианта „Делта“ са характерни болките в гърлото и хремата.

Проф. Хънтър смята, че коронавирусната инфекция ще се превърне в сезонно заболяване, което ще достига своя пик през зимата, като броят на смъртните случаи ще намалее значително. Според него ваксинацията ще забави разпространението на COVID-19, но по-малко ще ни защитава от нови случаи на заразяване. Въпреки това ваксините ще ни защитят от по-тежко протичане на болестта и летален изход от нея, добави той.

„Колективен имунитет никога няма да се създаде, но ние ще постигнем управляем баланс между имунитета и заразяването“, обобщи проф. Хънтър и добави, че лошото е вече зад гърба ни, поне що се отнася до положението във Великобритания, предаде ТАСС.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

дали е от Ковид?

дали е от Ковид?

09.08.2021 | 15:40

Драпам си ташкентите в жегата - смърдят и сърбят!

Отговори
2 1
Начи я съм болен от Настинка Бах мааму Бах

Начи я съм болен от Настинка Бах мааму Бах

09.08.2021 | 14:56

Малееееееей тоя откри Хамериката Така го запишете Мангъров ли Къф е тоя Антиваксъри Па кой са тези То имало и такваз болест Настинка И съ ваксинирах 13 пъти за Настинка 19

Отговори
2 2
" за варианта „Делта“ са характерни болките в гърлото и хрема"

" за варианта „Делта“ са характерни болките в гърлото и хрема"

09.08.2021 | 14:56

Досега никой не го е боляло гърлото и не е имал хрема. Брех. Ти да видиш. Само са забравили да кажат, че трябва да се ваксинираме.

Отговори
5 2
Ала бала

Ала бала

09.08.2021 | 14:39

Дрън-дрън! Глупост след глупост! Всеки говори каквото си иска! Само времето ще покаже истината!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?