Следвайте ни

Забраниха домашните купони в Нидерландия

viber icon

Нидерландците няма да могат повече да си организират големи празненства у дома заради растящия брой на новите коронавирусни инфекции, предаде ДПА.

Шест гости е максимумът, заяви снощи в премиерът Марк Рюте в Хага.

 Рождени дни, забави, сватби и събирания на по питие със съседите сега са най-големият източник на инфекции, каза той.

"Затова спeшно даваме на всички следната препоръка: недейте да си организирате никакви празненства у дома с по-големи групи", заяви премиерът, предава БТА.

Вместо това нидерландците следва да празнуват групово в ресторантите, където може да бъде спазвана дистанция от 1,5 м между всеки.

За миналата седмица в Нидерландия са установени около 400 нови заразявания.

Общо от началото на пандемията те са около 63 000, а около 6100 души са починали.

Ирландските власти също затягат мерките заради увеличение на инфекциите.

Премиерът Михол Мартин заяви, че Ирландия е успяла да овладее разпространението на вируса чрез първоначално въведените от нея карантинни мерки, но добави, че откакто те са били отпуснати, броят на инфекциите се е покачил.

"Суровата действителност е, че последните тенденции и разпространението на вируса са много сериозни", каза той.

Новите мерки ще включват ограничаване на социалните групи до шест души при сегашни 50 и намаляване на броя на зрителите на спортните събития от 200 на 15.

За сватбите остава досегашното положение, при което на тях могат да присъстват максимум 50 души.

Новите мерки ще останат в сила поне до 13 септември.

Засегнати от новото увеличение на случаите в Ирландия са няколко нейни региона.

Нейното министерство на здравеопазването съобщи, че 190 нови инфекции за вчерашния ден, с което общият брой става 27 499, включително 1775 смъртни случая, свързани с вируса.

Медицинската неправителствена организация "Лекари без граници" остро заклейми условията в испанските домове за възрастни на фона на увеличилия се брой на коронавирусните инфекции в Испания.

Според организацията на тези места трябва спешно да бъдат въведени мерки за безопасност, за да бъдат предпазени възрастните им обитатели и да не бъде допуснато ново увеличение на свързаните с коронавируса смъртни случаи в тези институции, както е станало в началото на пандемията.

"Домовете и техните работници не разполагат с ресурсите, инфраструктурата, обучението и отговорността, за да извършват здравни грижи, засега няма и адекватен отговор за спасяването на животи, който да е координиран с болногледаческите и здравните служби", добавя тя.

Според испанското министерство на здравеопазването между 6 април и 20 юни 27 359 обитатели на над 5000 домове за възрастни са починали вследствие на Ковид-19.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?