Следвайте ни

За спешна употреба: Китай вади нова ваксина срещу COVID-19

viber icon

Китай одобри нова ваксина срещу Covid-19 за спешна употреба, разработена от ръководителя на неговия Център за контрол на заболяванията, като предостави на разположение на страната пета по ред домашна ваксина, пише БГНЕС.

Гао Фу, ръководител на китайската CDC, ръководи разработването на протеинова ваксина, която беше одобрена от регулаторите миналата седмица за спешна употреба, се казва в изявление на Института по микробиология на Китайската академия на науките.

Най-новата ваксина е разработена съвместно с Китайската академия на науките. Екипът е завършил фаза 1 и фаза 2 на клинични изпитвания през октомври и в момента провежда последната фаза на изпитване в Узбекистан, Пакистан и Индонезия, се казва в изявлението, цитирано от „Гардиън“.

Ваксината е одобрена за употреба в Узбекистан на 1 март. Това е ваксина с три дози, които се разпределят на по един месец между прилаганията, каза говорител на компанията. Подобно на други ваксини, разработени от Китай досега, тя може да се съхранява при нормални хладилни температури.

Няма публично достъпна информация в рецензирани научни списания за данните от клиничните изпитвания, показващи ефикасност или безопасност. Говорител на компанията заяви, че понастоящем данните не могат да бъдат споделяни, но че компанията предоставя информацията на здравните власти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?