Следвайте ни

Води ме в някоя квартална кръчма? Може, но до 23,30 часа

Положението в София се влошава с часове, Фандъкова хваща юздите

viber icon

Води ме в някоя квартална кръчма? Може, но до 23,30 часа, би отговорил генерал Мутафчийски!

И  София въведе ограничено работно време на заведенията за хранене и питейните заведения. То важи до 12 ноември.

Забраната за ограничаване на работното време ще влезе в сила от 1 ноември. Това обсъди и реши днес Софийския оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19.
 
Предложението за ограничаване на работното време на заведенията идва от браншовите организации.
 
Заседанието на щаба се ръководи от кмета на София Йорданка Фандъкова и на него присъстваха д-р Маева, изпълняваща длъжността директор на Столичната РЗИ и комисар Хаджиев – директор на СДВР. В щаба участваха и представители на браншовите организации.
 
Кметът Фандъкова посочи, че ситуацията в София остава тревожна през последните дни. Тя съобщи, че днес новорегистрираните заболели са 1048. Продължава да нараства броят на хоспитализираните, които на 28.10.2020г. бяха 449, на 29.10.2020г. – 517 и днес, 30 октомври са 532. Нарастват и приетите за интензивно лечение – днес те са 75.
 
Остава изискването за строг контрол за спазването на мерките, подчерта кметът Фандъкова.
 
Продължава контролът за носене на маски и извършване на дезинфекция. Полицията и Столичната РЗИ извършват и проверки за спазването на карантина. Проверени са 820 лица, на които е наложена карантина, съобщи комисар Хаджиев.
 
Проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция продължават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и 160 полицейски разпореждания. Полицията и екипи на РЗИ са извършили проверки на нощни заведения, както и на хора, които трябва да спазват карантина.
  
Екипите на полицията и Център за градска мобилност извършват проверки в градския транспорт. За спазване на изискванията следят и аварийните екипи на Столична община.
 
Д-р Маева посочи, че ситуацията във столицата остава тревожна. През изминалата нощ са извършени проверки на нощни заведения и са съставени три предупреждения за спазване на мерките.
 
Екипите на Столичен инспекторат са проверили 7355 търговски обекти за спазването на противоепидемичните мерки. За периода от 10 до 29 октомври инспекторите са съставили 8 акта.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ради

Ради

01.11.2020 | 10:58

Защо очаквате, че от сваленото ДДС ще се свалят цените? Не това е важното, важното е да се инвестира разликата от ДДС в правилното инвестиране и модернизиране на бранша.Там си насочете вниманието, тези които плюете по бизнеса

Отговори
0 0
Дида

Дида

30.10.2020 | 18:50

Браво! Ела да оправиш и Пловдив,защото няма кой. Кмет,щаб,областен управител..... Много е зле положинието

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?