Следвайте ни

Водещ американски вирусолог: COVID-19 е създаден в лаборатория

viber icon

Характеристиките на разпространението на новия тип коронавирус показват, че той вероятно е създаден в лабораторни условия. Такова мнение изрази бившият ръководител на американския Център за превенция и контрол на заболяванията Робърт Редфийлд в интервю за CNN, цитирано от БГНЕС.

"Все още вярвам, че най-вероятната теория за този патоген от Ухан е, че той е излязъл от лабораторията ...Това е моето мнение, но аз съм вирусолог и съм посветил целия си живот на вирусологията. Не вярвам, че той по някакъв начин се е предал от прилеп на човек и се е превърнал в един от най-инфекциозните вируси, които познаваме“, каза Редфийлд.

Той добави, че при нормални обстоятелства вирусът "отнема известно време, за да разбере как да стане все по-ефективен при предаването от човек на човек" и заключи, че за него всички тези подробности "нямат биологичен смисъл".

В същото време надписите на телевизията отбелязаха, че бившият шеф, заемал тази длъжност при Доналд Тръмп, не е предоставил никакви доказателства в подкрепа на своята теория. Освен това Редфийлд смята, че разпространението на нов тип коронавирус е започнало в Ухан по-близо до началото на есента. "Предполагам, че предаването на вируса е започнало някъде през септември-октомври в Ухан. Това са моите собствени чувства и само мнение", каза той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Anatema

Anatema

27.03.2021 | 21:13

VSEKI TREZVO MISLESHT I RAZSAJDAVASHT CHOVEK ZNAE TAZI ISTINA I BEZ DA E VIROSOLOG!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?