Следвайте ни

Внимание! Нов симптом на COVID-19 при деца и младежи

viber icon

Нов симптом на COVID-19, често срещан при децата и младежите, са открили италианските и испанските лекари, борещи се на първа линия със заразата. Това е обрив по краката.

Всеки пети италианец, хоспитализиран с COVID-19, има проблеми с кожата, като най-често този симптом се проявява при деца и юноши.

Испанската асоциация на педиатрите отбеляза, че обривът при коронавирус е подобен на този при едра шарка или морбили. По правило зачервяването се появява на пръстите на краката и впоследствие заздравява, без да оставя следи по тялото.

Лекарите призоваха хората да вземат под внимание такъв обрив много сериозно и, ако се появи, да се изолират у дома.

В същото време експертите препоръчват на гражданите да не посещават медицински центрове само ако този симптом е налице, ако той се прояви обаче, струва си да започнете внимателно да следите здравословното си състояние.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Брех,

Брех,

16.04.2020 | 20:39

гаси докторЯта! Обрив по краката дете може да направи при всяка вирусна (пък и бактериална) инфекция, съпроводена с висока температура. Моите деца направиха така миналото лято; педиатърът ни реагира спокойно, явно виждал това неведнъж. Ама той е стар и учил по старата школа. научен да мисли с главата си, а не да работи по протокол.

Отговори
10 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?