2374
Следвайте ни

Влизат в сила нови правила за пристигащите от страни в червената COVID зона

viber icon

От днес влизат в сила и нови правила за пристигащите от страни в „червената ковид зона”. Те ще трябва да представят едновременно валиден цифров COVID сертификат на ЕС и отрицателен PCR тест, направен до 72-ва часа преди влизане в страната.

Заради нарастването на случаите на COVID-19, от здравното министерство препоръчват - хората със симптоми на остро респираторно или чревно заболяване да се изолират до отшумяване на оплакванията и да ограничат контактите си. А работодателите да следят за спазването на противоепидемичните мерки в офисите и да осигурят при възможност работа от разстояние за служителите си.

Българските граждани, които нямат нито един от посочените документи, ще се поставят под 10-дневна карантина. Тя няма да подлежи на отмяна. При предоставяне на един от двата изисквани документа, карантината отново е 10-дневна, но може да бъде отменена – след представен отрицателен PCR тест. Актуализираният списък на държавите по цветови зони можете да намерите на сайта на здравното министерство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Кавал

Кавал

07.01.2022 | 10:40

Абе я се спасявайте , циркаджий такива ! В цял свят се влиза само с ваксина а вие най тарикатите по 15 теста искат … смешници

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?