Следвайте ни

Вирусът е опасен за възрастните учители, системата може да гръмне

viber icon

Коронавирусът ще постави на тест образователната ни система, защото в нея има много възрастни учители. Това предупреди пред БНТ Тихомир Безлов, експерт от Центъра за изследване на демокрацията.

" У нас има много възрастни учители, те са действително рискова група. Това ще бъде много критично за нашата образователна система, защото имаме много по-възрастни учители от средно в европейските страни", коментира Безлов.
При смъртността се наблюдава спад в последните две седмици. "Има едно забавяне във времето на тази смъртност, тя следва около 20-30 дена спрямо пика на новите диагностицирани", допълни експерта.

По области - Смолян е първа на най-много диагностицирани на 100 000, следват Благоевград, Кюстендил, Добрич, София, допълни Безлов.

"Ние имаме доста данни, но те не са публични. Няма дебат върху тях. Говорим за смъртността по области, говорим за тестовете по области. И една друга информация, която би била полезна за хората - да има данни на равнище на общини, например в случая с Благоевград, хората да знаят, че проблемът идва от Гоце Делчев", коментира Безлов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?