1553
Следвайте ни

Вижте коя страна разреши да уволняват неваксинирани

viber icon

Работодатели в Латвия вече имат право да уволняват работници, които откажат да се ваксинират срещу коронавирус от днес, пише Франс прес.

Те първо ще преминат в т.нар. тримесечна неплатена доброволна ваканция и след това ще бъдат уволнени с едномесечна заплата като компенсация - ако откажат да се ваксинират.

Това предвиждат нови правила, целящи обуздаване на пандемията.

Избрани с гласуване политици без ваксинационен сертификат също няма да могат да изпълняват задълженията си. Такива в момента са двама парламентаристи.

На неваксинирани е отказван достъп в търговски центрове с площ над 1500 квадратни метра.

Слага се край на вечерния час от 20 до 6 сутринта, който беше в сила три седмици.

60 на сто от населението на Латвия е ваксинирано.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Бесен

Бесен

16.11.2021 | 00:26

Фашаги долни ще има май скоро 32 в минута

Отговори
8 3
С песен в отвора тесен

С песен в отвора тесен

16.11.2021 | 07:50

Чудесен старт на деня е да видиш такава новина. Сега антиваксърчетата, като тоя отгоре започва да ги избива пяна на устата и да дрискат кръв от злоба и то не защото много им пука за Латвия ами защото усещат, че скоро и тук ще е така. Дерзай Ганьо - шоуто тепърва започва и ти си в главната роля.

Отговори
3 7
До горен

До горен

16.11.2021 | 08:35

Преди беше 'свобода или смърт' сега е 'опитно мишле или смърт'. Ти си оптино мишле. Шоуто продължава, да.

Отговори
5 3
С песен в отвора тесен

С песен в отвора тесен

16.11.2021 | 09:08

Засега слабо - постарай се повече, че това вече с мишлетата вече се изтърка. Колкото до "свобода или смърт" не вярвам да си бил жив по онова време, нито имаш ясна представа какво точно олицетворява, така че не омърсявай хубавите български ценности с антиваксърските си глупости.

Отговори
3 3
Причината

Причината

16.11.2021 | 09:48

Причината да се изтърка е понижаването на съзнатието ти в следствие от експеримента, който проведоха върху теб. Всичко е в гавата ти. Ти вече си си дал г.за. Вече си готов на всичко и всичко е нормано за теб.

Отговори
2 3
С песен в отвора тесен

С песен в отвора тесен

16.11.2021 | 10:45

Нула развитие. Но не е учудващо - по-скоро е за съжаление до каква степен може да падне "модерното" българско общество. След 30 години преход и тотален колапс на образователната система, пълна деградация на семейните ценности и тотална липса на морал се роди едно общество изградено от силно надценяващи себе си индивиди, гневни, необразовани, неразбрани и неразбиращи, но пък за сметка на това много държащи да си покажат маймунджулъците пред целия свят. Както е казал Рейгън - "Бедността е най-справедливото наказание за глупостта на един народ". Ето неговите думи в нагледен пример - бедни духовно, бедни морално, бедни интелектуално, бедни и финансово. И горния коментиращ го доказва с пълна сила. Колкото до експеримента, който толкова безочливо посочва, справките досега са, че в България с желание основно се ваксинират хора с добро образование(тоест с над средния интелектуален багаж) - нека всеки сам да се причисли към коя графа спада.

Отговори
4 2
Говориш

Говориш

16.11.2021 | 11:44

Говориш за морал и същевременно еталона ти за морал е Роналд Рейган. Боже колко си промит. Сигурно нямаш и нищо против да се инжектират деца с тази експериментална течност? Вие много обичат да обиждате и да се чувствате извисени - по-добри от останалите. А всъщност това, което казах в горния коментар е истината. Ти нямаш морал. В България има закони, има и човешки закони, които ти очевидно не разбираш.

Отговори
2 3
И също

И също

16.11.2021 | 11:49

Добре си подреди думите 'интелектуален багаж'. Ти определено ги имаш.

Отговори
0 2
Пройчо

Пройчо

16.11.2021 | 12:06

Много ми е интересно, след като има закони и се уповавате на тях дали може да ми цитирате кой точно закон ви дава право на обществена безотговорност клоняща към застрашаване на човешки животи? При това по време на извънредно положение със световни мащаби. Цитирайте моля.

Отговори
3 1
Ето

Ето

16.11.2021 | 12:46

За идиотизми изцедени от пръстите няма закони. Няма такъв закон, защото обратното е малоумно* да твърдиш: да обвиниш някой в нещо, за което може би е виновен на базата на нещо, което може и да го няма. Освен морал ти липсва и интелект. Псевдоинтелект го имаш, определено. Има достатъчно закони, които ясно ти казват, че човек не може да бъде подлаган на експирементация - и в България и международно. И не отговори на върпоса: Ти децата искаш ли да бъдат инжектирани? Кажи.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?