Следвайте ни

Вижте как децата могат да преборят страшния коронавирус ВИДЕО

viber icon

Децата са сред най-потърпевшите от наложените ограничения и насаждания страх около епидемията от коронавирус. В същото време родителите трудно могат да намерят съвети как да помогнат на малчуганите в тежката и необичайна ситуация.

Чудесна работа в това отношение върши книгата „Моят герой си ти“, която е позитивна история, написана от и за децата по целия свят, засегнати от пандемията от COVID-19. Автор на текста и илюстрациите в нея е Хелън Патък, но при създаването й са съдействали над 1700 родители, полагащи грижи лица, учители и деца от 104 държави, както и на експерти от агенциите членки на IASC MHPSS RG.

Подборът на темите, изложени в историята, е направен на базата на резултатите от глобално  проучване за оценка на психическото здраве и психосоциалните нужди на децата по време на епидемията от COVID-19, осъществено на арабски, английски, италиански, френски и испански език.

У нас са отпечатани 3000 бройки от книгата, която ще се раздава безплатно, съобщи представителят на Световната здравмна организация в България Михаил Околийски.

Направена е и видеоверсия на "Моят герой си ти" за най-малките с участието на популярния актьор и водещ Димитър Павлов.

"Децата са много чувствителни. И при тази инфодемия! Човек трябва да е наясно, че не трябва да потъва в този океан от информация. Трябва да се чете само веднъж на ден за COVID-19, защото иначе рискуваш да изпиташ излишна тревога, да започнеш да мислиш само за заразата. И децата в такива семейства слушат по цял ден, което може да доведе до опасни последствия. Все пак те не разбират какво точно е вирус, епидемия и т.н.", коментира Околийски пред "Марица". 
 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?