Следвайте ни

Възмутително, "Пфайзер" виновни за гафа в Сандански

viber icon

Недоверието във ваксините на "Пфайзер" е виновно за гафа с ваксините в Сандански. Поне така излезе от обяснението пред медиите на шефът на "Югозападна болница" - д-р Илия Тонев.

"Около 20 души от предварителния списък не се явиха. Има масово съмнение във ваксината на "Пфайзер" поради сроковете и начините за съхранение", изуми медикът.

"Проблемът е, че веднъж извадена от хладилника, ваксината става негодна в много кратък период от време и е възможно да се стигне до похабяване на дозите. Освен това една от дозите от флакона вече беше използвана и поставена на лекар в нашата болница и трябваше да изхвърлим другите 4 дози от флакона, ако не ги поставим", обясни д-р Тонев.

Той обаче не отговори на въпроса как е решено дозите да се поставят на общинарите, а не на пенсионери или учители, например. Д-р Тонев обясни, че съветниците били пратени от общината и били доброволци.

"В разговори със здравното министерство ще се изясни дали ще им бъде поставена втората доза от ваксината. Би било нечовешко да не се довърши имунизацията", каза д-р Тонев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?