49
Следвайте ни

Въвеждат 4-месечна карантина за неваксинирани възрастни хора в Москва

viber icon

В Москва от 25 октомври до 25 февруари догодина се въвежда така нареченият „домашен режим“ за две групи хора: неваксинираните над 60-годишна възраст и страдащите от хронични заболявания, обяви кметът Сергей Собянин обяви. Тези жители не бива да напускат домовете си в столицата.

Тази мярка не се отнася за онези възрастни хора, които са преболедували от COVID-19 през последните 6 месеца, както и за ваксинираните, пише Deutsche Welle. До това решение се стигна, след като през последните седмици беше регистриран исторически най-високият ръст на нови зарази в Русия – най-вече сред деца в училищна възраст и сред хората над 60 години.

Оперативният щаб за борба срещу коронавируса предложи още една мярка за по-ефективно справяне с ръста на новите зарази - дните от 30 октомври до 7 ноември да бъдат обявени за неработни в цяла Русия. Щабът дори предлага онези региони, където епидемиологичната ситуация е особено тежка, да обявят за почивна и цялата предишна седмица.

Оперативният щаб съобщава още, че новите заболявания в рамките на едно денонощие леко намаляват като брой, но расте числото на смъртните случаи за денонощие. Вчера дори беше отбелязан печален рекорд: след зараза с коронавируса във вторник починаха 1015 граждани на Руската Федерация. Така общият брой на жертвите на COVID-19 в Русия достигна 225 325 души. Преболедувалите са малко на 7 милиона, като общият брой официално регистрирани случаи на COVID-19 възлиза на малко над 8 милиона.

Заразата с коронавирус тази година се разпространява в Русия по-бързо, отколкото през 2020, съобщи министърът на здравеопазването Михаил Мурашко. Той подчерта, че основната маса сред заболелите са хора, които не са се ваксинирали.

По данни на Министерството на здравеопазването, през тази година двойно се е увеличил и броят на бременните жени, които лежат в реанимация с тежка форма на COVID-19. Нараснали са и случаите на зараза с коронавируса сред децата и юношите до 18-годишна възраст, като при около половината от тях болестта протича с клинична симптоматика.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ахх

Ахх

21.10.2021 | 18:19

Ахх другарите от Русия бяха за троловете идеал по време на пандемията. Лудия запад с ваксини и сертификати е много зле. Русия явно е доста по-добре :)

Отговори
2 0
Това е

Това е

21.10.2021 | 17:42

Чист терор.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?