Следвайте ни

Въведоха полицейски час в Мелбърн заради COVID-19

viber icon
Австралийският щат Виктория наложи вечерен полицейски час за столицата Мелбърн като част от най-суровите ограничения досега в борбата срещу COVID-19, предаде Reuters.
 
Мелбърн, вторият най-голям град в Австралия, вече е под 6-седмична блокада за престой у дома, като се бори да овладее болестта, като през миналата седмица има рекорден брой инфекции от новия коронавирус.

Днес щатът Виктория е отчел 671 инфекции, една от най-високите стойности за денонощие и 7 смъртни случая от COVID-19.
Случаите с неизвестен произход наложиха въвеждането на нови ограничения, които ще важат за 6 седмици, заявиха служители.

Според премиерът на Виктория Даниел Андрюс мерките не се спазват от хиляди хора и затова случаите в болниците нараствали.

Новите ограничения ограничават времето, което жителите на Мелбърн могат да прекарат навън за упражнения на открито и пазаруване от първа необходимост. Те могат да използват времето от 8 до 17 часа. Всички училища ще преминат към дистанционно обучение от сряда.

Супермаркетите ще останат отворени, а ресторантите, които вече са затворени за хранене, ще могат да доставят храна за дома.
Австралия се справя далеч по-добре от много други страни, успявайки да сдържа разпространението на коронавируса, но с висока икономическа цена. Регистрираните случаи с COVID-19 са 18 000, а смъртните случаи над 200.
 
Състоянието на извънредно положение дава на полицията на Виктория допълнителни правомощия да гарантира, че хората спазват указанията за обществено здраве.

"Нямаме друг избор, освен да вземем тези решения и да продължим", каза Андрюс. "Това е единственият вариант, който имаме", подчерта той.

Ограниченията за движение и бизнес операции другаде в щата ще бъдат по-малко строги, отколкото в Мелбърн. Допълнителни ограничения за бизнеса на Виктория ще бъдат обявени в понеделник.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?