Следвайте ни

Валери Симеонов: Отварянето на стадионите и дискотеките е грешка! Нови глоби за нарушителите

viber icon

Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов изрази недоволство заради липсата на контрол и достатъчно гражданско самосъзнание в условията на пандемията от коронавирус.

"За мен мерките бяха бързо разхлабени. Недопустимо е да има публика на мачовете. Пак ще се струпат хора. В Испания точно така пламна заразата.

В МС има нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките. Не се вслушват в Щаба. Тези 5 души изнесоха цялата тежест на епидемията. Неоснователно ги обвинихме. Щабът спаси държавата.

Отварянето на баровете и дискотеките също беше грешка. Кой брои дали те са пълни на 50 %. Това е имитация, лицемерие. Нямаме едно от най-важните от четирите условия, които постави Щаба – „к”-то (контрола) го нямаме", заяви  в ефира на „Здравей, България" председателят на НФСБ.

"Нямаме никакъв контрол. Пътувам постоянно и виждам как по бензиностанции не слагат маски, дават ти кафе без никакви взети мерки. Всички очаквахме с огромно нетърпение преодоляването на тази страшна епидемия с много смъртни случаи.

Бих препоръчал на министър Ананиев да даде нова заповед – 300 лева глоба за всеки продавач или касиерка в магазин, които обслужват хората без маска. Непрекъснато трябва да има будно гражданско съзнание, но и действия на полицията, която трябва да налага санкции, които са в правомощията й.

Глобите трябва да са и по-високи – виждате какъв е резултата! Всеки ден имаме над 100 заразени! Липсват дисциплина и контрол! Лично аз си правих тест в петък и не съм заразен", добави още Симеонов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Доко

Доко

30.06.2020 | 16:14

Колкото и да не го харесвам за съжаление тоя път е напълно прав.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?