Следвайте ни

Вълчев: Ще има по 10-15 заразени учители и ученици на ден

viber icon

Между 10 и 15 учители и ученици на ден ще дават положителни проби за COVID-19. Прогнозата направи образователният министър Красимир Вълчев.

От ведомството започват проверка в столичното 55-то училище. „Не мога да виня ръководството, отговорността на никоя институция не може да замести личната отговорност. Ние ще проверим случая, но най-важна е личната отговорност на всеки един учител и на родителите за техните деца”, каза Вълчев.

 „Чисто статистически, ако имаме по 200 заболели на ден, между 10 и 15 минимум ще бъдат учители и ученици”, допълни той.

„Трябва да свикнем с мисълта, че ще имаме болни учители и ученици. Тези от първите дни, няма как да са се заразили в училище, направили са го в друга среда”, посочи още министърът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Димитрова

Димитрова

17.09.2020 | 14:25

Едно е да кажат, че ще има заболели лекари, но най-безочливо да изричаш "свиквайте, че ще има заболели учители" е отвратително! Лекарят е човек, който напълно съзнателно е тръгнал по тежкия път на медицината с ясното съзнание, че ежедневно животът му може да бъде изложен на някакъв риск. Учителят обаче не е длъжен да си залага живота. Това не фигурира в длъжностната му характеристика. Днес той е в най-рисковия сектор, защото е принуден да се затвори с 30 човека без маски в една стая, без да има надеждни предпазни средства. Това ли ни е отношението към просветителите на нацията?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?