Следвайте ни

Ваксините пристигнаха! Раздават на здравните инспекции ВИДЕО

viber icon

С хладилен камион докараха 52 800 ваксини „AstraZeneca“ в София преди минути. Това е четвъртата поредна доставка от този производител и общо 15-та до момента за България. Предстои ваксините да бъдат разпределени във всички 28 регионални здравни инспекции на територията на страната и приложението им да започне. 

С ваксините от тази фирма се извършваше ваксинацията в „зелените коридори“, но процесът бе преустановен поради изчерпването им. 

Предишната доставка на ваксини беше на 22 февруари, когато получихме 117 000 дози – с 333 000 по-малко от поетия ангажимент на фирмата за доставка през месец февруари. Неспазената уговорка за доставки от препарата в европейските страни предизвика недоволството на Европейския съвет и на 25 февруари той проведе видеоконферентно заседание по темата. 

На 19 февруари в страната пристихната над 57 000 дози от ваксината на „Astra Zeneca“. На 12 февруари получихме 31 200 дози от препарата, а на 6 февруари пък бяха доставени 28 800 ваксини на „Astra Zeneca“.

Утре у нас се очаква да пристигнат 21 060 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech. Това ще бъде 16-та доставка на ваксини за България и общо 9-а за този производител.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

предложение

предложение

28.02.2021 | 08:47

Ваксините „AstraZeneca“ ги слагайте на членовете на ГЕРБ - нали техните "експерти" са поръчали и платили милиони дози от нея!?

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?