Следвайте ни

Ваксинират повторно министър Ангелов и ген. Мутафчийски

viber icon

 

Още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech ще пристигнат у нас, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Пратката ще бъде приета утре зад сградата на Ръководство на въздушното движение (РВД), откъдето дозите ще бъдат разпределени до всички точки на страната. След приемането на ваксините в 8.35 ч. брифинг за медиите ще дадат главен държавен здравен инспектор - доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

По-късно през деня министърът на здравеопазването проф.Костадин Ангелов ще се реимунизира срещу COVID-19. Втората доза ваксина ще му бъде поставена в 11.00 ч. в аудиторията на Клиниката по неврология на УМБАЛ "Александровска".

В 10.00 часа пък ще започне вторият етап от ваксинирането на личния състав на Военномедицинска академия (ВМА).

Втора доза от ваксината на Pfizer и BioNTech ще бъде поставена на началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и всички медици, които бяха ваксинирани срещу SARS-CoV-2 в края на месец декември 2020 г.

В първата група – съобразно бройките за ВМА, са включени лекари, медицински сестри и санитари, които работят в десетте COVID-клиники.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

А дали

А дали

17.01.2021 | 19:31

Има ваксина в спринцовката?? Или има реклама на Пфайзер. Много ни ги натрапват. Заприлича на агитация. Годжи като лекар,едва ли би се боцкал с нещо си направено бързо,без тестване.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай