Следвайте ни

Ваксини на черния пазар! Ето колко се търгува тази на Pfizer

viber icon

Ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech вече се продава на черния пазар.

Обяви за нея бяха публикувани в Интернет. Нелегалните търговци искат 1300 долара.

Във Великобритания днес пристигнаха първите няколко милиона дози за предстоящото масово ваксиниране. Целият свят е нетърпелив за ваксината, за която се твърди, че предлага 95% защита срещу Sars-CoV2.

"Дозите на ваксината COVID-19 са разработени от Pfizer и BioNTec. Можем да доставим от нея във всяка една държава", се казва в едно от описанията на нелегалните търговци в интернет, пише Blitz. Един от тях твърди, че има запас от около 560 дози. Когато му поискат доказателства, отказва да предостави такива.

Този вид пандемична печалба не е нещо ново, припомнят световни медии. През април множество доставчици в "тъмния интернет" продаваха кръв от пациенти, преборили COVID-19, за близо 16 000 долара на литър, обещавайки на бъдещите купувачи "доживотен имунитет срещу коронавирус". След това, през септември, друг доставчик отново в "тъмния интернет" рекламира домашни комплекти за тестване на COVID - 19, твърдейки, че е спечелил над 1,4 милиона долара, продавайки ги на болници с недостатъчно финансиране.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?