Следвайте ни

Ваксината на Пфайзер – 100% ефективна при деца от 12 до 15 г.

viber icon

Компаниите "Пфайзер" и "Бионтех" обявиха, че след направено проучване е установено, че съвместната им ваксината против ковид е безопасна, ефективна и произвежда стабилни реакции на антитела при деца на възраст от 12 до 15 години, съобщава Ройтерс.

Според проучването ваксината е 100% ефективна при тийнейджърите.

"Споделяме спешността да разширим разрешителното за употреба на нашата ваксина при по-млади хора и сме насърчени от данните от клиничните изпитвания на юноши на възраст между 12 и 15 години“, заяви председателят и главен изпълнителен директор на Пфайзер Алберт Бурла.

Той добави, че Пфайзер ще предостави новите данни от клиничното изпитване на Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) през следващите седмици. Бурла посочи, че "Пфайзер" се надява, че ваксинациите при тази възрастова група могат да започнат преди следващата учебна година.

В проучването са били включени 2260 юноши на възраст от 12 до 15 години. Имало е 18 случая на Covid-19 в групата получила плацебо, и нито един в групата, получила ваксината на Пфайзер, което е довело до 100% ефикасност при предотвратяване на коронавирус, посочват от двете компании.

Ваксината се понася добре, като страничните ефекти са в съответствие с тези, наблюдавани при тези на възраст между 16 и 25 години.

Ваксината на Pfizer/BioNTech вече е разрешена за употреба при хора на и над 16-годишна възраст. Новото проучване предлага първи доказателства за това как ваксината ще действа и при юноши в училищна възраст.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?