2374
Следвайте ни

Ваксина не спаси 12-годишно момиче от COVID-19

viber icon

Два дни след втората му ваксина срещу COVID-19, 12-годишно дете e починало в Куксхафен, Германия.

Според окончателния доклад от аутопсията след смъртта, ваксинацията срещу коронавируса не е единствената причина за леталния край.

Аутопсията и прегледите са отговорност на Института по съдебна медицина към Университетския медицински център Хамбург-Епендорф (UKE).

Според изявление на института Paul Ehrlich (PEI), детето е имало „особено сериозно, независимо от ваксините съществуващо сърдечно заболяване“.

„Като се вземат предвид обширните медицински констатации, ваксинацията не трябва да се разглежда като единствената причина за фаталния изход“, се казва в съобщението, пише aktualno.bg.

Съобщените смъртни случаи във връзка с ваксинация срещу корона при деца и юноши са изключително редки, твърди публикацията. PEI изброява пет такива предполагаеми случая при хора на възраст между 12 и 17 години, които се отнасят до ваксинация с Biontech. Според PEI поне трима от подрастващите са имали сериозни предишни заболявания.

Досега, според данни на института Роберт Кох, два милиона души на възраст между 12 и 17 години в Германия са били напълно ваксинирани, което съответства на 43,9 процента (към 15 ноември).

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Само питам

Само питам

26.11.2021 | 15:58

Марица, Мангъров и Костя Копейкин ли ви пишат заглавията? СТАВАТЕ СЪУЧАСТНИЦИ В УБИЙСТВА!

Отговори
3 5
въпрос - отговор

въпрос - отговор

26.11.2021 | 15:35

В началото на ноември главният държавен здравен инспектор опроверга и други слухове, разпространили се в социалните мрежи, че е в тежко състояние в болница. Тогава доц. Кунчев написа в профила си във Фейсбук: "Не съм в болница, още по-малко пък съм интубиран, нещо повече - имам нахалството да не съм и умрял!"

Отговори
3 2
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

26.11.2021 | 15:30

"Ваксина не спаси 12-годишно момиче от COVID-19" Кой го измисли това лъжовно заглавие? Това глупост ли е или манипулация за тъпаците? От текста става пределно ясно, че детето дори не е било болно от ковид, а е починало от тежката си сърдечна болест два дни след втората инжекция. Може да е било случайност, може и ваксината да е ускорила нещата. Такива редки случай, според текста - пет на два милиона, за съжаление не могат да се избегнат.

Отговори
8 1
поствам статията без картинките, за улеснение на четенето с разбиране

поствам статията без картинките, за улеснение на четенето с разбиране

26.11.2021 | 15:17

Два дни след втората му ваксина срещу COVID-19, 12-годишно дете e починало в Куксхафен, Германия. Според окончателния доклад от аутопсията след смъртта, ваксинацията срещу коронавируса не е единствената причина за леталния край.Аутопсията и прегледите са отговорност на Института по съдебна медицина към Университетския медицински център Хамбург-Епендорф (UKE).Според изявление на института Paul Ehrlich (PEI), детето е имало „особено сериозно, независимо от ваксините съществуващо сърдечно заболяване“. Според изявление на института Paul Ehrlich (PEI), детето е имало „особено сериозно, независимо от ваксините съществуващо сърдечно заболяване“.„Като се вземат предвид обширните медицински констатации, ваксинацията не трябва да се разглежда като единствената причина за фаталния изход“, се казва в съобщението, пише aktualno.bg. Съобщените смъртни случаи във връзка с ваксинация срещу корона при деца и юноши са изключително редки, твърди публикацията. PEI изброява пет такива предполагаеми случая при хора на възраст между 12 и 17 години, които се отнасят до ваксинация с Biontech. Според PEI поне трима от подрастващите са имали сериозни предишни заболявания.Досега, според данни на института Роберт Кох, два милиона души на възраст между 12 и 17 години в Германия са били напълно ваксинирани, което съответства на 43,9 процента (към 15 ноември).

Отговори
2 4
пичага

пичага

26.11.2021 | 15:40

съществуващо сърдечно заболяване !

Отговори
4 0
Мами@ата ви.

Мами@ата ви.

26.11.2021 | 15:16

Е как ще от нея, никога няма да кажете че от супата

Отговори
5 6
поствам статията без картинките, за улеснение на четенето с разбиране

поствам статията без картинките, за улеснение на четенето с разбиране

26.11.2021 | 15:18

явно и без картинките - не ти помага

Отговори
4 2
пичага

пичага

26.11.2021 | 15:42

съществуващо сърдечно заболяване !

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?