Следвайте ни

Важно! МВР с последно уточнение за декларациите на КПП-тата

viber icon

През колкото КПП-та преминавате, толкова попълнени декларации трябва да носите със себе си. Те са ви нужни, защото ги оставяте на полицаите там. Това е нужно, за да се проследи пътят на хората при нужда, ако някой се окаже заразен с коронавирус.

В декларациите трябва да се попълнят лични данни и причините за излизането от града. 

Новите бланки бяха публикувани на сайта на МВР. От вътрешното министерство съобщиха, че причина за промяната е необходимостта при нужда да може да се проследи пътят на гражданите, за да се предотвратят злоупотреби.

Хората, които пътуват по работа, ще удостоверяват причината за напускането на областния град с бележка от работодател или служебна карта и пропуск, които си остават у тях. В новата декларация отпада заверката от работодателя.

“Оказва се, че голяма част от населението не си е променило настоящия адрес. С оглед да не се предизвикат опашки за промяна на тези адреси, ние въведохме в тази декларация “местопребиваване”, каза вътрешният министър Младен Маринов.

Декларацията може да изтеглите ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ент

28.03.2020 | 10:24

Не е лошо да напомните на новия кмет, че улиците трябва да се мият. Идете при полицаите на края на града, за да видите, че освен вируса са заплашени и от прахови частци.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?