1553
Следвайте ни

Важно! Германия пуска само ваксинирани българи

viber icon

Германия обяви България и Хърватия за високорискови държави, в които епидемията от коронавирус се разпространява в опасни размери.

Всеки, който влиза в Германия от тези две държави, ще трябва да остава в 10-дневна карантина. Изключение се прави само за напълно ваксинираните с две дози, като втората трябва да е поставена най-малко 14 дни преди пътуването.

Също така без карантина ще влизат в Германия и оздравелите от COVID-19, които имат официален документ за това, а болестта е прекарана през последните 6 месеца.

Считано от 24 октомври 2021 г., неделя, Германия въвежда нови изисквания за пристигащите от България, след като страната ни бе класифицирана като високорисков регион заради COVID-19, съобщават от външното ни министерство.

Всички влизащи в Германия от България ще трябва да попълнят дигитална форма за предварителна регистрация и да разполагат с получено потвърждение от https://www.einreiseanmeldung.de/#/.

Всички влизащи в Германия е необходимо да представят COVID сертификат - отрицателен тест (PCR-тест, направен не по-късно от 72 часа или бърз антигенен тест, не по-стар от 24 часа преди влизането), сертификат за ваксинация или сертификат за преболедуване. Тест не се изисква от деца под 12 години.

Сертификатът трябва да бъде качен на https://www.einreiseanmeldung.de.

Пътуващите следва да използват индивидуалния линк, който са получили в потвърждението за направена дигитална предварителна регистрация (PDF документ).

От МВнР посочват, че като COVID сертификати се признават:

-  сертификат за ваксинация – пълна ваксинация като от поставянето на последната доза да са изминали 14 дни;

- сертификат за преболедуване - положителен PCR тест за COVID-19, направен най-малко 28 дни и максимално 6 месеца преди влизането в Германия;

- отрицателен тест – признават се PCR, LAMP, TMA, като пробата трябва да е взета не повече от 72 часа преди влизане в Германия. Може да бъде представен и антигенен тест, не по-стар от 24 часа, при престой в регион с висок риск. Не се признават тестовете за антитела.

Подробна информация за видовете признати тестове може да бъде намерена на следния линк.

Всички граждани, които не са ваксинирани или не могат да докажат, че са преболедували коронавирусната инфекция в рамките на последните 6 месеца, подлежат на задължителна 10-дневна домашна карантина. Тя  може да бъде прекратена след предоставяне на отрицателен PCR-тест най-рано 5 дни след влизане в Германия. Резултатът трябва да се съхранява в продължение на 10 дни след теста.

Децата под 12 годишна възраст подлежат на задължителна  пет дневна домашна карантина, която изтича автоматично на 5-ия ден от пристигането в Германия.

Следва да се има предвид, че е възможно изискванията да се различават в различните федерални провинции, добавят от външното ни министерство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Мутра

Мутра

23.10.2021 | 10:35

скоро целия свят ще отреже България и антиваксърите пак няма да се усетят да се ваксинират.

Отговори
4 1
КУКУ

КУКУ

23.10.2021 | 08:35

Очаквайте скоро и по целия свят България да бъде обявена за гето с антиваксъри-талибани и плоскоземци. Идиотите на Европа! Както много пъти писах - тук сметките ВИНАГИ ни излизат криви накрая.

Отговори
5 1
Лили

Лили

23.10.2021 | 07:21

Заглавието противоречи на написаното вътре. Все пак може да се влезе с PSR или антиген тест.

Отговори
2 0
Майна

Майна

23.10.2021 | 02:03

Поклонници на чифутите . Умрете

Отговори
3 4
Ахам

Ахам

23.10.2021 | 01:33

Ем, хубаво, найш ли от къде ми минава..

Отговори
1 2
Бог

Бог

23.10.2021 | 00:06

Проклетите Нацисти ... Какво е Германската Жестока свиня !!! Ядът като затворници ... 20 грама салам .. и парче хляб ...Отвратителни зомбита ...А корупцията им ... Боже ако мислите че тук има Корупция отидете и вижте Каква свинщина е Там ... Всички знаете кой и защо Защитава Мангала от Банкя ... След видео ... Снимки и Доказателства ...Хитлеристка Корумпирана Циганска Германия ... Казаха. .. Това е нормално ... Ще чакате Избори !!!

Отговори
4 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?