46
Следвайте ни

Важно! Ето кога заразеният с коронавирус е най-опасен за другите

viber icon

Китайските изследователи са успели да установят кога човек, заразен с коронавирус, е най-опасен за хората около него. Те отбелязват, че този период настъпва 2-3 дни след като пациентът започне да показва първите признаци на наличие на вирус в тялото. Това съобщава Medical News Today.

Подобно заключение са направили учените, след като са провели много мащабен експеримент в провинция Джейянк в продължение на шест месеца. Експертите наблюдават как болестта напредва сред местното население. 

Те отбелязаха факта, че в повечето случаи коронавирусната инфекция от предварително заразено лице се случва на втория трети ден след появата на симптомите.

В хода на проучването е извършен задълбочен анализ на данните, получени от 730 пациенти. Освен това са проследени повече от девет хиляди души, които са били в контакт с пациенти. 

Учените наблюдават отблизо състоянието на тези хора най -малко три месеца след настъпването на контакта, за да бъдат напълно сигурни, че симптомите не са започнали да се проявяват малко по -късно от обикновено.

Друг интересен момент в това проучване е, че няма симптоми на коронавирус при тези хора, които са се заразили от асимптоматични пациенти, пише zdrave.to.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Щом си жив и неваксиниран

Щом си жив и неваксиниран

20.09.2021 | 14:38

Значи заразяваш! Във всички останали случаи - НЕ.

Отговори
5 1
Бай Тошо

Бай Тошо

20.09.2021 | 15:49

Не е вярно и вакисиниран - заразяваш, за справка Мангъров!

Отговори
2 1
Ухюююю

Ухюююю

20.09.2021 | 13:03

Значи .... Аз нямам симптоми , ама съм болен . Каква умна болест . И понеже сега ще скочат ВАКСАРИТЕ . САМО ДА КАЖА , ЧЕ НА ХОРАТА ПОЧВА ДА ИМ УЗПУШВА КИТАРАТА И МНОГО СКОРО ЩЕ ИМА НАИСТИНА ПРОБЛЕМИ И ТО С ФИЗИЧЕСКА САМОРАЗПРАВА . И МАЙ ЩЕ СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ВАРНА.

Отговори
9 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?