Следвайте ни

Важна промяна за работата на отделите ГРАО в неделя

viber icon
Отделите ГРАО в шестте районни администрации в Пловдив утре 22 март, неделя, няма да работят. Това се реши на заседание на общинския кризисен щаб, който се проведе онлайн тази вечер. Причината за това е, че МВР разпространи образец на декларация, която да може да се използва от гражданите, на които им се налага да пътуват към или извън Пловдив служебно.

Днес по-рано беше съобщено, че служители на ГРАО ще работят през почивните дни с оглед улесняване на хората, които искат да си извадят удостоверения за адрес, за да ги покажат на органите на МВР, преминавайки през 13-те контролно-пропускателни пункта на града. Те бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

В следобедните часове на днешния ден МВР разпространи бланка на декларация, която да се попълни и завери и от работодателя. Това е и документът, който гражданите ще представят пред КПП-та, за да докажат възникнала неотложна необходимост от пътуването – полагане на труд. Други причини за пропускане могат да бъдат здравословни или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

"Обръщаме сериозно внимание на хората, които представят подобен документ, тъй като и работодателят и служителят носят наказателна отговорност за невярно съдържание в декларацията, която подписват. Призоваваме ги да не правят неоснователни пътувания извън града", апелира кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Срокът за попълване и заверка на декларацията е до 17 часа в понеделник, 23 март. Бланки могат да бъдат изтеглени от интернет сайта на МВР, на община Пловдив, на сайтовете на районните администрации. Хората могат да ги вземат и на място от дежурните по районните кметства.
В понеделник районните администрации ще работят и ще обслужват граждани както обикновено от 8.30 сутринта.

Ето и линк към декларацията: https://bit.ly/3a7T2ly

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?