46

Важна промяна от НЗОК! Джипитата ще изписват безплатни рецепти за COVID-19

Разрешаваме на общопрактикуващите лекари да изписват безплатни рецепти на ковид пациентите. Решението влиза в сила от днешна дата. Рецептите ще са електронни, съобщиха от Надзорният съвет на НЗОК на брифинг с информация от проведеното си по-рано тази сутрин извънредно заседание.

Рецептите са само за здравноосигурени пациенти.

 Второто взето решение е да се преразпределят средства за лечебните заведения с разкрити над 10% ковид легла. Искаме те да са финансово обезпечени, така че да не срещат трудности, допълниха от НЗОК.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
да, да

да, да

22.10.2021 | 15:53

И интересно, как се лекува Ковида? С топла шкембе чорба!?

Отговори
1 0
при крадците

при крадците

22.10.2021 | 14:45

Наляха се милиарди на лечебните заведения покрай тоя КОВИД! Само че, при кого отиват? При директорите със по 100 хил. лв заплати и собствениците на болници! Така е при този "бизнес" модел на здравеопазване!

Отговори
2 0
Хоп мишоците в капана

Хоп мишоците в капана

22.10.2021 | 13:22

А така умници Хоп капана щтракна за вас мишоци нейдни След като личния лекар ще изписва лекарства за лечение във къщи Първо Личния лекар нали се явява медик работеш със пациент със Кромид и като такъв автоматически се явява и работеш на първа линия И сега ковид идиочета вие веднага трябва да му кихнете една хилядарка Второ ковидидиотчета След като е прегледал предписъл лекарства и в домашни условия пациента се е излекувал.същия лекар трябва да потвърди успеха или провала на лечението Ако има успешно излекуван пациент както вече разбираме по метода на Д-р Мангъров същия лекар това трябва да го удостовери със една Дзилена хартийка Нали Ковидидиотчета Така ли е Или не е така Ако не е така ковидидиотчета Как е Или едни специални клиенти ще лекуваме в болнични условия и ще смучем по пътеката хилядарка а други със същите Кромидови симтоми у дома на чужда леглова база без пътека и хилядарка Ама и едните и другите ще сложим във общия кюп наречен стъкмистика излекувани И още не съм свършил Как двама клиенти със едни и същи симтоми за Кромид ще бъдат лекувани по различна медицинска методика Другото е да признаете че за всеки отделен клиент ИНДИВИД пациент случая е различен в зависимост Възраст Съпътстващи заболявания Генетично онаследени такива Добити през време на трудовият му стаж Хранителен режим Спорт професионален или любителски Колко фактора още да ви изброявам.за да признаете Ковидидиотизма си че всеки човек е индивидуален случай като пациен и че желанието ви да набодете мало и голямо си е плод на Ковидидиотизма ви Щтрак капана штракна

Отговори
1 1

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?