Следвайте ни

Важна промяна! Обособяват болници за пациенти без COVID-19

viber icon

Нова важна промяна за болниците и настаняването в тях предстои да бъде осъществена.  Във всеки областен град у нас ще бъде обособена поне една болница изцяло за пациенти с COVID-19 и поне една за пациенти без COVID-19. Това е наредил здравният министър Костадин Ангелов на областните управители, които до края на седмицата трябва да дадат отговор кои са избраните лечебни заведения.

Стъпката се налага, тъй като преминахме границата от 600 заразени на 100 хиляди души.

 "Изпратено е писмо на областните щабове, които да проведат заседание на областните си щабове и да дадат отговор коя болница на територията на тяхната област да стана пациенти с COVID-19 и тя да осигурява достатъчен брой профили, така че да се гарантира достъпно, ефективно лечение на пациенти с COVID и коя да е чиста, която също да осигури достатъчен брой профили в областта, за да гарантира достъпно качествено и ефективно здравеопазване", посочи Ангелов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лили

Лили

17.11.2020 | 23:42

Има нефункциониращи болници,които по времето на соца работеха.Сега са едни празни и изоставени сгради.Толкова ли беше трудно да се ремонтират и снабдят с нужната апаратура.Може би правителството няма пари?!

Отговори
1 2
Ани

Ани

17.11.2020 | 21:53

! Да бяхте обособили болници само за коронавирус,,вместо да замърсите всички и да заразявате здрави пациенти и персонал! Това е геноцид!

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?