Следвайте ни

Важна промяна! Ето кой може да издава направления за PCR тест

viber icon

Специалисти от Диагностично-консултативните центрове (ДКЦ) вече ще могат да издават направления за изследване за COVID-19, научи "Марица". Досега това имаха право да извършват само експерти от Регионалните  здравни инспекции. 

Вече е постигната договорка между Министерството на здравеопазването, Българският лекарски съюз и Здравната каса и са осигурени необходимите средства за това.

За да може да получат направление за тестване за коронавирус пациентите ще трябва да се обърнат към своите лични лекари, които ще ги изпратят при специалисти. Изследванията, издадени с направления ще бъдат безплатни за всички лаборатории в Пловдив.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

пак пфгхгдх

пак пфгхгдх

18.09.2020 | 19:56

Поредната идея на някоя спусната с парашут партийна калинка!

Отговори
0 5
Д-р Дулитъл

Д-р Дулитъл

18.09.2020 | 19:31

Нека играта на тестове започне сега........само в Пловдив, безплатно. Елате и ние ще ви открием коронавирус,дори и да нямате.

Отговори
3 5
Д-р Иванова

Д-р Иванова

18.09.2020 | 19:08

Поредно калинкино решение. Евентуално заразените първо ще обсипят с вируса чакащите при личния си лекар, пък после и тези пред кабинета на специалиста в ДКЦ. И каква трябва да е специалността му? Ако ще да е инфекционист, тях почти ги няма в доболничната помощ!

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?