Важна промяна! Ето кой може да издава направления за PCR тест

Специалисти от Диагностично-консултативните центрове (ДКЦ) вече ще могат да издават направления за изследване за COVID-19, научи "Марица". Досега това имаха право да извършват само експерти от Регионалните  здравни инспекции. 

Вече е постигната договорка между Министерството на здравеопазването, Българският лекарски съюз и Здравната каса и са осигурени необходимите средства за това.

За да може да получат направление за тестване за коронавирус пациентите ще трябва да се обърнат към своите лични лекари, които ще ги изпратят при специалисти. Изследванията, издадени с направления ще бъдат безплатни за всички лаборатории в Пловдив.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
пак пфгхгдх

пак пфгхгдх

18.09.2020 | 19:56

Поредната идея на някоя спусната с парашут партийна калинка!

Отговори
0 5
Д-р Дулитъл

Д-р Дулитъл

18.09.2020 | 19:31

Нека играта на тестове започне сега........само в Пловдив, безплатно. Елате и ние ще ви открием коронавирус,дори и да нямате.

Отговори
3 5
Д-р Иванова

Д-р Иванова

18.09.2020 | 19:08

Поредно калинкино решение. Евентуално заразените първо ще обсипят с вируса чакащите при личния си лекар, пък после и тези пред кабинета на специалиста в ДКЦ. И каква трябва да е специалността му? Ако ще да е инфекционист, тях почти ги няма в доболничната помощ!

Отговори
7 6

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?